Vasilije Adžić / -FOTO: FK BUDUćNOST
15/06/2023 u 15:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Adzić: Srećan sam, ali učinak ekipe je uvijek na prvom mjestu

Daroviti Nikšićanin je imao zapažen učinak prethodne sezone u osvajanju titule

Prvi sparing duel Budućnost je na Zlatioboru odradila na pravi način (savladan je tim Jedinstvo Putevi 5:2), stručni štab je uvidio nedostatke na kojima treba da se radi, ali i ispunio zacrtano – povratak u takmičarski ritam, nadogradnja fizičkog aspekta, rezultat…

A jedan od najboljih na jučerašnjoj utakmici je bio jedan od najmlađih na terenu – talentovani Vasilije Adžić je postigao dva gola u pobjedi od 5:2. Prvi pogodak je bio malo remek – djelo iz "slobodnjaka", a drugi je stigao nakon lijepe akcije u kojoj su učestvovali Vladimir Perišić i Petar Grbić.

- Srećan sam što sam postigao dva gola i imao doprinos na utakmici, golovi mi znače na planu samopouzdanja, ali sam još više srećniji što smo pobijedili i uradili praktilčno sve što je stručni štab zahtijevao od nas - kazao je 17-godišnji ofanzivac za klupski sajt. - Najbitnije od svega je što se niko nije povrijedio, što svi spremni i orni nastavljamo sa radom na pripremama, a vjerujem da ćemo u drugom prijateljskom meču takođe izgledati dobro, unaprijediti dobre stvari, a eliminisati loše na koje nam stručni štab ukaže tokom analize.

"Plavo – bijeli" biser kome je prirodna pozicija "desetka" je navikao na obaveze profesionalca – prošle godine na Zlatiboru je odradio prve pripreme sa prvim timom, tokom jeseni je debitovao za Budućnost, a već od zimskih priprema je standardan prvotimac.

- Aktuelne pripreme su mi treće sa prvim timom i mogu da kažem da ih lakše podnosim nego prve. Mislim da sam mnogo naučio tokom prethodnih godinu dana, stekao sam prijeko potrebno iskustvo, a trudim se da iz dana u dan sve više učim, jer svjestan sam da sam na početku karijere - jasan je Adžić, koji je za prvi tim odigrao 23 utakmice.

Daroviti Nikšićanin je imao zapažen učinak prethodne sezone u osvajanju titule – na debiju protiv Arsenala u Kotoru, 28. avgusta 2022, je postigao jedan od najljepših golova u sezoni, dok je u proljećnjoj polusezoni dopisao još dva gola i četiri asistencije.

- Borba za titulu je bila teška i napeta, ali mislim da smo na kraju zasluženo osvojili prvo mjesto. Osvajao sam titule u mlađim kategorijama, ali titula sa prvim timom je nešto posebno. Presrećan sam što sam sa svojim učinkom pomogao ekipi u ostvarenju cilja, a težiću ka tome da brojke u sljedećoj sezoni budu bolje - rekao je 17-godišnji ofanzivac, pa izdvojio najdraži gol i asistenciju…

- Definitivno gol na debiju, a asistencija mi je najdraža protiv Iskre kada sam namjestio gol Marku Mrvaljeviću.

"Plavi" u subotu igraju drugi prijateljski meč na Zlatiboru (protivnik je Dolni Kubin), a u nedjelju se vraćaju u Podgoricu, gdje će trenirati do 25. juna kada se sele na Island.

Rival u polufinalu pretkvalifikacionog turnira za LŠ je šampion Andore Atletik Eskaldes, a tim je koncentrisan samo na tu utakmicu 27. juna.

- Turnir na Islandu nam dolazi brzo, razmišljamo o tome polufinalu, pričamo između sebe, ali imamo još jednu prijateljsku utakmicu ovdje i kada se ona završi, totalni fokus ćemo da "prebacimo" na protivnika. Znamo da je pred nama težak zadatak, svakom rivalu prilazimo sa velikom dozom poštovanja, ali smatram da imamo i individualni i timski kvalitet i ogromnu želju da prođemo u finale - poručio je mladi Vasilije Adžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 12:51