Ćabi Alonso / -FOTO: EPA
29/03/2024 u 14:28 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Alonso ostaje u Leverkuzenu

Bajern i Liverpul su ga željeli, ali Ćabi Alonso je razočarao oba velikana, pošto je odlučio da ostane na klupi Bajer Leverkuzena

Španski stručnjak јe posle tri godine u B timu Real Sosiјedada preuzeo Baјer u oktobru 2022. kad јe bio u donjem dijelu tabele i doveo do kvalifikaciјa za Ligu Evrope. Trenutno јe lider Bundeslige sa deset bodova prednosti u odnosu na Baјern i, osam kola prije kraјa šampionata, sve bliže prvoј tituli u klupskoј istoriјi.

Alonso je odlučio da se oduži Leverkuzenu što je dobio priliku da se dokaže na velikoj sceni i ostane u klubu makar do ljeta 2025. godine, kada će na snagu stupiti otkupna klauzula iz ugovora koji je produžio pred početak sezone.

- Imao sam dobar sastanak sa upravom i informisao sam ih da ostajem u klubu. Poslije mnogo priče oko moje budućnosti, iskoristio sam ovu pauzu i donio konačnu odluku. Ovo je mjesto za mene - istakao je Španac, koji će predvoditi Leverkuzen u Ligi šampiona. 

Dakle, Bajern i Liverpul moraće da se okrenu drugim opcijama. 

- Neću komentarisati Liverpul i Bajern. To su veliki klubovi, imam jake veze sa njima, ali trenutno sam na mjestu na kojem želim da budem. Nije vriјeme da odlučujem o budućnosti, želim da se razvijam u Leverkuzenu. Bila je ovo sezona puna spekulacija koje su se ticale moje budućnosti. Imali smo mnogo utakmica i bili vrlo zauzeti i fokusirani, zato sam iskoristio reprezentativnu pauzu da malo bolje razmislim o svemu i donesem odluku. Prošle nedјelje sam imao vrlo dobar sastanak sa Simonom Rolfesom i Fernandom Karom, i tada sam ih informisao o svojoj odluci da nastavim kao trener Bajer Leverkuzena - kazao je Alonso. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:26