Mikel Arteta / EPA-EFE-FOTO: EPA/NEIL HALL
13/03/2024 u 09:17 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Arteta: Uradili smo nešto veliko

Bili smo strpljivi, ovdje želimo da budemo – istakao je menadžer Arsenala

Arsenal se nakon velike drame plasirao među osam najboljih ekipa u Ligi šampiona. Klub iz Londona je u revanšu osmine finala najprije anulirao prednost Porta iz prve utakmice (1:0), a onda je posle boljeg izvođenja slavio rezultatom 4:2. Za „tobdžije“ je ovo veliki uspjeh, jer su se u četvrtfinale elitnog takmičenja plasirali prvi put od 2010. godine.

-Presrećan sam, 14 godina je dug period za klub kao što je Arsenal da ne uradi ono što smo uradili sada. Morali smo da „kopamo“ da bismo došli do ovog magičnog trenutka - rekao je menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Po njegovim riječima, igrači Arsenala su u pripremi revanša sa Portuugalcima vježbali penale.

-Zna se da su penali lutrija, ali juče i prekjuče smo se pripremali za svaki slučaj i to je zaista pomoglo. Počeli smo da stvaramo nevjerovatnu energiju na stadionu i zajedničkim snagama smo uspjeli. Bili smo strpljivi, ovdje želimo da budemo – dodao je Arteta.

Arsenal će rivala u četvrtfinalu saznati u četvrtak na žrebu u Nionu.

 

Verbalni sukob sa Konseisaom

Nakon što je David Raja odbranio jedanaesterac Galenu, uslijedilo je veliko slavlje igrača, stručnog štaba i navijača Arsenala. U svom tom slavlju došlo je verbalnog sukoba Mikela Artete i trenera Porta Serđa Konseisaa. Stvorila se gužva na terenu, bilo je prema pisanju tamošnjih medija „teških riječi“, ali se na sreću sve brzo završilo.

Međutim, menadžer Arsenala nakon meča nije želeo da odgovora na pitanja o verbalnom sukobu sa Konseisaom... Ostaje da se vidi da li će se oglasiti danas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:51