Ćavi Ernandez / EPA-EFE-FOTO: EPA/LEONHARD SIMON
17/05/2024 u 12:58 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"As": Ćavi će dobiti otkaz

Čelnicima Barselone se nisu svidjele izjave trenera pred meč sa Almerijom

Ćavi Ernandez je u januaru najavio da će napustiti Barselonu, ali je nekoliko mjeseci kasnije postigao je dogovor sa predsjednikom kluba da vodi tim sljedeće sezone.

Ipak, kako tvrde španski mediji, Đoan Laporta će mu uručiti otkaz.

Ćavi je na konferenciji za novinare uoči nevažne prvenstvene utakmice sa posljednjeplasiranom Almerijom, kako piše „Marka”, izazvao cunami u klubu.

Sa druge strane „AS” je mnogo konkretniji i piše da je ljutiti Laporta naredio sportskom direktoru Deku da započne potragu za novim trenerom.

"Kadena SER", najslušanija radio stanica, slaže se sa ovim pisanjem:

- Uprava Barselone vrši veliki pritisak na Laportu da otpusti Ćavija.

U izjavi kojoj je "potpisao" otkaz, Ćavi je rekao da Barselona nema novca da se takmiči sa Realom i podsjetio je navijače da ova Barselona nema veze sa onom trofejne prošlosti.

- Navijači moraju da shvate da ova Barselona nije ona od prije 25 godina. Nekada je trener Barselone rekao predsjedniku: „Volim ovog igrača, a možemo da dovedemo i ovog“. To više nije slučaj. Ali moramo da pojačamo tim ako ne želimo da sve ostane kako je sada. U suprotnom, biće nam veoma teško da se borimo protiv Reala u Evropi. Ne možete napredovati ako nema određenih promjena u timu. Pokušaćemo da izađemo na kraj sa Realom. Ipak, mislim da navijači Barselone moraju da shvate da je situacija veoma teška, posebno u ekonomskom smislu. Nismo na nivou drugih vrhunskih klubova. Navijači to moraju da shvate. Ne znači da se nećemo boriti, ali situacija je takva da nam treba stabilnost i vrijeme. Pokušaćemo da se izborimo sa Realom sljedeće sezone - rekao je Ćavi.

"AS" piše da su čelnici Barselone poludjeli poslije ove izjave trenera.

Ne samo zato što legenda i trener kluba šalje tako očajničku poruku pesimizma, tri mjeseca prije početka nove sezone, već zato što je govorio potpuno drugačije na sastanku u Laportinoj kući kada su ga nagovarali da ostane.

Njegovo izlaganje bilo je puno vjere u tim i resurse koje ima, a potom je istakao da je potrebno samo nekoliko lako ostvarivih promjena da bi tim postao još bolji.

- Javno objavljena radikalna promjena u njegovom nastupu izazvala je takvo ogorčenje kod Laporte i Deka da su odlučili da ne putuju u Almeriju.

Ćavi je vodio Barselonu do titule La Lige prošle sezone, ali nije uspio da je odbrani od Reala ove sezone.

Savladao je i svog najvećeg rivala u finalu Superkupa Španije, a u "Kupu kralja" Barselona je eliminisana u četvrtfinalu.

Barselona je doživjela i eliminaciju u Ligi šampiona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 11:33