Килијан Мбапе / -Фото: ЕПА
09/02/2024 u 10:00 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"As": Mbape od Reala traži 120 miliona eura za potpis ugovora

Ovo iz razloga što će u Madrid doći kao slobodan igrač, jer mu u junu ističe ugovor sa PSŽ-om

Kilijan Mbape, najbolji igrač i strijelac PSŽ-a, pristao je da pređe u Real.

Iz kluba za koji je postigao 242 i upisao 105 asistencija na 289 utakmica i koji ga je otkupio od Monaka za 180 miliona eura, odlazi na kraju sezone poslije sedam godina slobodnog igrača.

Real ga dobija bez obeštećenja jer mu ugovor sa PSŽ-om ističe za četiri mjeseca.

Ovo pišu vodeći francuski mediji i ističu da je pitanje dana kada će biti zvanično potvrđeno da će Mbape od sljedeće sezone nositi dres Reala.

„AS“ otkriva šta je Mbape tražio od Reala da zaključi posao.

"Saznajemo da su brojke na kojima kapiten Francuza insistira u Realu znatno manje od onih koje ima u Parizu, ali su i dalje fantastične. Mbape traži od Reala 120 miliona eura samo za potpisivanje ugovora, toliko želi jer dolazi bez obeštećenja, što znači da će Real uštedjeti. On dalje traži godišnju platu od 50 miliona eura bruto, odnosno 25 miliona eura neto. Konačno, traži i niz bonusa koji se odnose na broj golova, osvojenih pojedinačnih i timskih trofeja, i to uglavnom onih koji se odnose na korišćenje imidža", piše "As".

Priča se da će Real napraviti presedan i dozvoliti da raspodela bude 60-40% u korist Mbapea.

"Mbape u PSŽ-u, prema ugovoru koji je produžio prije dve godine, kada je samo za potpisivanje dobio 130 miliona eura, godišnje zarađuje 72 miliona eura bruto. Ali tome treba dodati i bonuse za lojalnost, koji rastu svake godine. Prve godine je dobio 70 miliona eura. Druge je trebalo da dobije 80 miliona, a treće 90 miliona eura. Međutim, nedostajaće mu posljednje dvije cifre", zaključuje "As".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:14