Đoan Laporta / -FOTO: EPA
30/09/2023 u 09:14 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Barselona: Ovo je napad na katalonsku instituciju i neprihvatljiv prekršaj

Šampion Španije reagovao pošto čelnici Sevilje nisu željeli da se pojave u svečanoj loži

Fudbalski klub Barselona reagovao je saopštenjem nakon odluke čelnika Sevilje da ne prisustvuje meču dva tima odigranom u petak uveče.

Niko od čelnika Sevilje nije se pojavio u loži pored čelnih ljudi katalonskog kluba, kako to tradicija nalaže.

Barselona je ovo vidjela kao uvredu za klub.

Razlog za ovaj potez gostiju je "slučaj Negreira" koji potresa katalonski klub, zbog čega je pod istragom.

Zbog toga Sevilja nije htela da sedi u društvu čelnika kluba koji je optužen za podmićivanje sudija.

Kada dođe vrijeme, biće saslušani Hoze Marija Bartomeu i Sandro Rosel, bivši predsednici Barselone, a sada je najteže sadašnjem prvom čovjeku kluba }oanu Laportu.

Podsjećanja radi, Barselona je osumnjičena da je uplaćivala novac na račun bivšeg starijeg člana Sudijske komisije, pomenutog Negreire, i tako uticala na delegiranje sudija i arbitražu u svoju korist na utakmicama.

Negreira je navodno dobio skoro 7.000.000 eura tokom godina od Barselone.

Sada, nakon što je istraga zvanično pokrenuta, Sevilja nije željela da bude na utakmici sa članovima administracije Barse, a o tome su obavijestili javnost prije meča.

„FK Barselona želi javno da saopšti da odbacuje neopravdan i neprimjeren napad Sevilje, klub koji je odbio da sjedne na direktorski ručak uoči meča dva tima na stadionu Montžuik, a takođe je odbio da se pojavi u svečanoj lo\i. Pored ovog omalovažavanja, andaluzijski klub je poslao i saopštenje za javnost u kojem je pokazao „ogorčenje i odbacivanje prakse bivših čelnika FK Barselone optuženih za "slučaj Negreira" i najavio njihovo odsustvo. Barselona shvata da je ovo napad na katalonsku instituciju i neprihvatljiv prekršaj. Takozvani „slučaj Negreira“ „ne može se koristiti kao izgovor za takve radnje jer je sudski postupak u fazi preliminarne istrage i pozicioniranje FK Sevilje jasno prejudicira činjenice koje ni u kom slučaju, ni u jednom svom preliminarnom i hipotetičkom klasifikaciji, su akreditivane“, kaže se, između ostalog, u saopštenju Barselone.

Barselona je ovim saopštenjem jasno stavila do znanja Andalužanima da prekida svaki oblik saradnje sa tim klubom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:32