/ EPA-EFE-FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC
09/03/2024 u 19:15 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bez pobjednika u 172. vječitom derbiju, Jovanović Partizanu sačuvao bod

Duel između Crvene zvezde i Partizana završen neriješeno 2:2

Bez pobjednika u 172. vječitom derbiju. Crvena zvezda i Partizan su na stadionu „Rajko Mitić“ odigrali neriješeno 2:2, u meču u kojem je aktuelni šampion imao mnogo više šansi, ali ne i sreće da stigne do gola. Bolje rečeno, Partizan je na golu imao fenomenalnog Aleksandra Jovanovića, koji je u poslednjih dvadesetak minuta odbranio nekoliko zicera koje su stvorili domaćini. Na kraju, bod i jednima i drugima, a sa ovim remijem tim Igora Duljaja je ostao lider na tabeli sa bodom više u odnosu na najbližeg rivala.

Crvena zvezda je u prvom poluvremenu bila bolja, imala je mnogo više prilika, ali je do gola došla tek u 44. minutu. Kanga je izveo korner, lopta je preletjela Endiaja i pogodila Đigu. Od reprezentativca Burkine Faso se odbila do Spajića koji je snažno šutirao i „zakucao“ loptu u mrežu Jovanovića – 1:0. Međutim, slavlje crveno-belih nije puno trajalao, jer je Partizan iz svoje prve prave prilike u prvom poluvremenu izjednačio. Igrao se prvo minut nadoknade vremena, kada je ubačenu loptu u šesnaesterac Zvezde je ispred Kalulua izbacio Glazer. Na njegovu nesreću, ona se odbila pravo na nogu Brazilcu Saldanji, koji je smijestio u nebranjenu mrežu – 1:1.

Nastavak je bolje otvorio Partizan, koji je nakon samo četiri minuta igre preokrenuo rezultat. Odigrali su crno-beli kontru, Zahid je fenomenalnim pasom uposlio Kalulua, koji je pogodio udarcem u suprotan ugao za vođstvo. Ipak, Zvezda se nije predavala, pa je u 67. minutu stigla do izjednačenja. Nakon kornera sa lijeve strane, Šerif Endijaj je ostao usamljen na petercu i to kaznio udarcem glavom za 2:2. Nedugo zatim, crno-beli su ostali sa igračem manje (Severina dobio dva žuta kartona), a brojčano jača Crvena zvezda je u tih poslednjih dvadesetak minuta pritisikala, tražila treći gol, ali nije uspjela... Imali su nekoliko zicera, ali i Partizan sjajnog golmana Aleksandra Jovanovića, koji je odbranio sve u tim trenucima i crno-belima sačuvao bod.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:36