Aleksandar Čeferin / -FOTO: EPA
31/08/2023 u 15:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čeferin: Samo evropski klubovi mogu da igraju Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija

On je reagovao poslije navoda da su timovi iz Saudijske Arabije zainteresovani za učešće u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju

Samo evropski klubovi mogu da igraju u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija, izjavio je danas predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin.

On je reagovao poslije navoda da su timovi iz Saudijske Arabije zainteresovani za učešće u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

- Ne mislim da je novac Saudijske Arabije prijetnja evropskom fudbalu. Imali smo slične primjere i ranije. Fudbaleri su odlazili u Kinu, iz te zemlje su se nizale velike ponude, ali kineski fudbal zbog toga nije napredovao. Takav pristup nije pravi, mislim da bi u Saudijskoj Arabiji ili bilo gdje drugo, trebalo da ulažu u obrazovanje i napredak trenera i igrača - rekao je Čeferin za francuski sportski list "L‘Ekip"

On je istakao da bogate ponude klubova iz Saudijske Arabije i odlasci igrača iz najboljih ekipa neće uticati na kvalitet evropskog fudbala.

- Koliko ja znam Kilijan Mbape i Erling Haland ne sanjaju odlazak u Saudijsku Arabiju. Stvarno ne vjerujem da se će u bilo kom smislu ugroziti kvalitet naših takmičenja - naveo je Čeferin.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:54