Miroslav Ćiro Blažević / - FOTO: PRINTSCREEN
06/08/2022 u 10:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ćiro Blažević: Borim se sa mišlju da je moje vrijeme prošlo i da odlazim sa ovog svijeta

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević ponovo je kazao da se bliži kraj njegovog života

Blažević ima 87 godina i bori se sa zdravstvenim problemima.

- Borim se, naime, s permanentnom mišlju da je moje vrijeme prošlo i da polako odlazim s ovoga svijeta. Moji prijatelji, igrači iz moje generacije, svi su oni već odavno sahranjeni. Samo sam ja živ. Život je kratak, kaže to i Andrić u ovoj velikoj knjizi (Znakovi kraj puta), a ja sam se - kada gledam ovako unazad, na što me ova knjiga konstantno tjera - napatio i previše - rekao je Ćiro i dodao:

- Kad rezimiram cijeli svoj život, onda imam potrebu da se zatvorim u svoja četiri zida i da toliko plačem, da nikada ne prestanem. Ništa me u životu nije mimoišlo! Dva raka sam imao, a sada se, evo, pojavio i treći. U djetinjstvu sam bio takva sirotinja da sam gaće na štapu nosio, a kasnije u mladosti, kada sam se već bio i oženio, supruga i ja nismo znali hoćemo li imati za ručak ili nećemo.

Život mi je bio jedna obična havarija i trebalo je sve to proći. Ni ovaj trenerski posao, koji možda izvana drugačije izgleda, nije ništa drugo nego jako malo satisfakcije, a puno razočaranja... A, moja majka, koja je bila jedna svetica, i koja je toliko vjerovala da ću ja uspjeti u životu te da ću postati neko i nešto, nije doživjela da vidi kako sam uz mukotrpan rad naposletku ipak napravio nešto od sebe - stoji u tekstu koji je Ćiro objavio na Fejsbuiku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 20:43