Crvene krenule sa radom / -FOTO: FSCG
05/04/2023 u 16:24 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorske fudbalerke počele pripreme

Crvene će 10. aprila igrati prijateljski meč sa Sjevernom Makedonijom

Najbolja ženska reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za treći prijateljski meč u 2023. godini. Protivnik izabranica Mirka Marića biće Sjeverna Makedonija, a ta utakmica biće nastavak priprema za takmičarske obaveze, koje Crnu Goru čekaju od septembra, u premijernom izdanju UEFA Lige nacije.

- Očekujem da su djevojke u top formi, a to se vidi i iz njihovih igara u klubovima - kaže selektor Mirko Marić i potom dodao:

-Ukoliko budemo imali pristup kao u prvom meču protiv Moldavije, mislim da ne bi trebalo da bude problema. Ali, svaku utakmicu moramo da odigramo na maksimalnom nivou, ako želimo da pobjedimo. To djevojke znaju, o tome pričamo sa njima od prvog dana i vjerujem da će tako biti od prvog minuta narednog duela – istakao je Marić.

U crnogorskoj ekipi jedino nedostaje kapitenka Slađana Bulatović, zbog dugog i komplikovanog puta iz Japana. U sastavu je, međutim, nekoliko mladih igračica, članica kadetske selekcije, djevojke od 16 i 17 godina, koje čine budućnost našeg ženskog fudbala.

- Želimo da im pokažemo kako je biti dio najboljeg tima, ali i da ih nagradimo zbog dobrih igara nedavno u kvalifikacijama za EP. One zaslužuju da budu dio ,,A“ selekcije, naravno ima dosta vremena za njih, ali kada se ukaže prostor da se pozovu biće sa nama. Siguran sam da je njima velika čast da na početku karijere budu dio seniorske reprezentacije - objasnio je Marić.

Crna Gora i Sjeverna Makedonija igraju 10. aprila od 12 časova na Trening kampu FSCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:23