Na slobodi do izricanja presude / -FOTO: EPA-EFE
20/03/2024 u 12:40 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dani Alveš na uslovnoj slobodi

Advokatica legendarnog brazilskog fudbalera podnijela žalbu na presudu uz zahtjev da bude pušten na slobodu do izricanja konačne odluke

Legendarni brazilski fudbaler, Dani Alveš, pušten je na uslovnu slobodu iako je nedavno osuđen na 4.5 godina zatvora.

Alveš će nakon više od godinu dana u pritvoru, moći da izađe na slobodu nakon što uplati kauciju od milion evra i preda dva pasoša - brazilski i španski.

Bivša zvijezda Barselone osuđena je na više od četiri godine zatvora zbog silovanja žene u španskom noćnom klubu. Sud je naložio Alvešu da isplati 150.000 evra žrtvi i osudio ga na četiri i po godine zatvora.

Njegov advokat Ines Gvardiola je 8. marta podnijela žalbu na presudu uz zahtjev da bude pušten na slobodu do izricanja konačne odluke.

Tužilaštvo se protivilo ovom zahtjevu ističući visok stepen opasnosti od bijega s obzirom na Alvešove "finansijske mogućnosti i visoku kaznu".

Ipak, odlučeno je da je rizik od Alvešovog bijega minimalan, te će sa slobode dočekati izricanje pravosnažne presude.

Nakon što je proglašen krivim, Alveš je naišao na osudu kompletne svjetske javnosti. Stanovnici njegovog rodnog grada Žuazeira, u državi Bahija, obavili su statuu sa njegovim likom kesama za đubre i trakom za lijepljenje u namjeri da je uklone nakon Alvešove osude.

FK Barselona je odlučila da se odrekne Alveša, te je uprava Katalonaca donijela odluku da izbriše reprezentativca Brazila iz svojih istorijskih zapisa, uklanjajući njegovo ime sa liste od 102 klupske legende. Ova lista obuhvata igrače koji su nosili dres katalonskog kluba od 1899. godine, a na njoj su među poslednjima dodati Serhio Buskets, Đerar Pike i Đordi Alba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:04