Andrija Delibašić / -FOTO: FK BUDUćNOST
24/01/2024 u 13:21 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Delibašić: Napravili smo kvalitetan tim

Budućnost je po prvi put u novijoj istoriji kluba praktično kompletirala tim gotovo mjesec dana prije početka prvenstva ili polusezone

Fudbaleri Budućnosti nalaze se na pripremama u Antaliji, gdje imaju sve uslove za dobar rad. U razgovoru za klupski sajt, sportski direktor „plavih“ Andrija Delibašić, kazao je da je konstrukcija oko angažovanja igrača završena.

-Nikada ne možemo da kažemo da je prelazni rok završen dok nije definitivno datumski kraj, a šef stručnog štaba i ja smo uvijek raspoloženi da reagujemo ukoliko se pojavi pravi igrač. Međutim, kako sada stvari stoje i ukoliko ne bude nekih iznenađenja, mi smo zatvorili situaciju što se tiče igrača. Lično sam zadovoljan, mislim da smo napravili kvalitetan tim za naše uslove. Ali, ne želim da ocjenjujem, niti da upoređujem da li smo sada bolji u odnosu na ekipu koja je osvojila duplu krunu u prvom šefovom mandatu – rekao je Delibašić.

Budućnost je po prvi put u novijoj istoriji kluba praktično kompletirala tim gotovo mjesec dana prije početka prvenstva ili polusezone.

-To je bio cilj. Moja zamjerka kada sam došao, a i ranije dok sam bio u klubu je bila ta što se nije vodilo računa o igračkom kadru na vrijeme. Jednostavno, kasnilo se u mnogo situacija. Sada pokušavamo da imamo dobar tajming i da se stvari dešavaju na vrijeme.

Upravo je aktuelni prelazni rok od javnosti označen kao jedan od najboljih u posljednje vrijeme.

-Iskreno, komplikovano je vratiti igrača u Crnu Goru koji se ostvari u inostranstvu. Teško ga je ubijediti da dođe, pogotovo ako je aktuelni, potencijalni ili bivši reprezentativac. Međutim, uspjeli smo jer je kod igrača u jednom trenutku prevagnula ili ljubav prema klubu ili igranje za najveći klub u državi i borba za trofeje ili vjera u projekat koji smo iznijeli - govori 42-godišnji Nikšićanin, pa dodaje: - Veliku pomoć u svemu sam imao od šefa stručnog štaba Mladena Milinkovića, jer je radio sa svim tim momcima, pa onda znaju kakav je i trener i čovjek. Naravno, ništa ne bismo mogli bez podrške opštine koja je vlasnik kluba, izvršnog direktora Novaka Novakovića i predsjednika Balše Pejovića koji su se potrudili da završe sve operativne stvari i do sada su aminovali sve naše planove i projekte. Još jednom kažem, mislim da smo napravili kvalitetan tim i da je cilj titule ili duple krune ostvariv. Ne treba da trošimo riječi o ambicijama Budućnosti.

Kvalitet, iskustvo i mladost „pomiješani“ u „plavo – bijeloj“ opremi i biće okosnica tima na proljeće – Milinković na okupu ima 11 bonus igrača (Lazara Savović i Matija Jovanović su 2008. godište (na pripremama bi bio i Andrej Kostić da nije zakačio virus), Vasilije Adžić, Bodin Tomašević, Andrej Camaj, Danilo Vukanić i Stefan Đukanović 2006, Vladimir Perišić i Filip Domazetović 2004, Ognjen Gašević i Milan Vukotić 2002), devet fudbalera u rasponu od 23 do 28 godina i osam prvotimaca preko 30 godina.

-Čini mi se da smo dobro izbalansirani i to je bila ideja kada smo došli. Zbog toga je cijela omladinska ekipa ostala na okupu, uprkos tome što smo imali zahtjeve za pozajmice i od prvoligaških i od drugoligaških timova. Nije da nismo željeli da ih damo zbog nekih loših međusobnih odnosa, jer su naši odnosi sa svim klubovima prijateljski što se ogleda u činjenici da u nedostatku infrastrukture, pogotovo na sjeveru, svima izađemo u susret i bez naknade učinimo da treniraju na našem Kampu. Kada smo već kod Kampa, biće otvoren i ubuduće za sve, a posebno će biti modernizovan u vidu nove teretane, restorana, balona sa vještačkom travom kako bi i naša djeca i prvotimci imali još bolje uslove za rad i kako bismo pravili nove šampione. Cilj nam je da kada odemo iz Budućnosti, nešto ostane iza nas  - jasan je Delibašić.

A kroz filter i rad Omladinske škole i najboljih uslova u državi je prošao i supertalentovani Vasilije Adžić o kome se priča iz dana u dan u evropskoj javnosti, ali i njegovi vršnjaci iz „generacije 2006“ Bodin Tomašević, Andrej Camaj i Stefan Đukanović koji su takođe potpisali profesionalne ugovore nakon stipendijskog. Međutim, Lazar Maraš i Marko Perović koji su napredovali trenirajući u našem klubu su odbili to da učine, uprkos otvorenoj ponudi koja je bila ista za sve.

-Nažalost, nisu produžili ugovore, ali to je njihova odluka i mi to poštujemo. Dok sam ja tu, Budućnost nikada neće pristajati na ucjene menadžera ili igrača, posebno u vidu potcjenjivačkih izlaznih klauzula kako za igrača, tako i za klub. Tu su i drugi razni zahtjevi, a to se naročito odnosi na Marka Perovića - jasan je Delibašić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:25