Španci prvi u grupi / EPA-EFE-FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT
27/06/2023 u 23:09 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

EP za mlade: Prošli Gruziјa i Portugaliјa

Hrvatska prvenstvo završila sa jednim bodom i bez postignutog gola

Fudbalske reprezentacije Španije i Ukrajine plasirale su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva za mlade. Upravo su ove sviјe selekciјe u međusobnom duelu odlučili o pobјedniku grupe B, a nakon remija 2:2, "crvena furija" će u polufinale sa prvog mјesta. U drugom meču trećeg kola iste grupe Hrvatska i Rumunija remizirale su bez golova 0:0, pa su "kockasti" otišli kući bez datog gola.

Među osam naјboljih plasirali su se јoš Gruzija i Portugaliјa. Portugalci su do pobјede i tri boda došli golom iz penala u samoj završnici (2:1), dok su hrabri Gruzini remijem sa Holandijom (1:1) sačuvali prvo mјesto u grupi i tako "lale" poslali kući već posle prve faze.

Derbi za plasman u narednu rundu igrali su Portugal i Belgija, a nakon što u prvom poluvremenu nije bilo golova, usledilo je uzbudljivije drugo. U 56. minutu Neves je uhvatio volejom sa ivice šesnaesterca pogodio sam gornji desni ugao za 1:0. Igrao se 65. minut kada јe Vertensen izјednačio, a u samom finišu, Debast je skrivio penal, koјi јe u gol pretvorio Dantas za konačnih 2:1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 21:47