Tekbol sto na Starom aerodromu / -FOTO: TEKBOL SAVEZ
22/03/2023 u 21:25 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FSCG dobio sto za tekbol

Mladi reprezentativci Crne Gore prvi se oprobali u tekbolu

Tekbol savez Crne Gore nastavio je saradnju sa Fudbalskim savezom u cilju promocije tekbola kao sporta. Tim povodom Tekbol savez je poklonio FSCG sto za tekbol koji je postavljen na Kampu FSCG na Starom aerodromu. Tako će naši reprezentativci, u svim uzrasnim kategorijama moći da na drugačiji način provode vrijeme u trening centru i kroz sport povezan sa fudbalom grade timski duh. Prvi koji su se oprobali u tekbolu bili su mladi reprezentativci, koje u petak očekuje prijateljski meč sa Kinom u Hrvatskoj.

-Prvi put igram tekbol, zanimljivo je zaista. Dobra igra zahvaljujući kojoj možemo dobro da se zagrijemo, radimo na tehnici, družimo se, zabavljamo, što je veoma dobro za nas. Tekbol lopta je malo lakša i treba malo više da se potrudite oko tehnike, ali naravno može da znači u smislu poboljšanja vještine. Svidio mi se mnogo sport i volio bih da igram opet, tako da ću se potruditi da odem na neki od stolova i opet probam tekbol - kazao je Andrej Bajović, mladi vezista Dečića i naše reprezentacije.

Iz ovog saveza je saopšteno da je donacija stola jedan je od vidova promocije tekbola kao urbanog i zanimljivog sporta, koji bilježi veliki progres u svijetu. Dokaz za to je i to što je uvršten u program predstojećih Evropskih igara u Krakovu, za koje će se najbolji tekeri svijeta nadmetati na završnom turniru Evropske tekbol turneje, koji će se od 28. do 31. marta održati u Podgorici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 18:25