Владан Гиљен / - фото: Дан/Жељко Шапурић
08/07/2021 u 10:02 h
Boris KneževićBoris Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гиљен: Европски мечеви су привилегија

Фудбалери Сутјеске у првом колу квалификација за Лигу конференција у 20.30 сати дочекују Гагру на „ДГ арени”

Крај Бистрице овог љета сценарио за прву званичну утакмицу пише се у ходу.

Сутјеска вечерас од 20.30 сати на „ДГ арени” у Подгорици отвара европско поглавље, први наступ у новом такмичењу, под окриљем УЕФА-е, квалификацијама за Лигу конференција. Уз сво уважавање грузијског представника Гагре, све указује на то да се Никшићанима пролаз у наредни круг, сам по себи намеће.

Као и увијек, Никшићани о противнику говорe бираним ријечима.

Ми смо се фокусирали на себе и да уклопимо нове играче. Поштовати супарника, размишљајући о квалитету своје игре, не измишљати топлу воду. На основу снимака знамо доста о њима. Истина, играмо са клубом који јесте друголигаш, али је водећи на табели и стигао је и до трофеја у Купу прошле сезоне. То се једноставно мора поштовати. Са друге стране они су и у такмичарској форми, ми практично склапамо екипу за нову сезону. Погрешно je размишљање да ће бити лако, али јесмо фаворити. Специфичан противник због специфичног стила игре. Захтјеван су супарник. Морамо бити стрпљиви и играти паметно. Нагласак је на правој енергији, интезитету и идеји игре. Нормално, у сваку утакмицу, па и у ову идемо максимално мотивисани, са неком идејом и са неком својом рачуницом у глави – истакао је стратег плаво-бијелих, Милија Савовић.

Прилика је вјечна и понавља се сваког љета, учинити нешто више не међународној сцени.

Понавља се и ове године.

Капитен Владан Гиљен у сусрет мечу са Гагром је рекао:

Спремни смо за двобој против екипе која je далеко од тога да нема неке своје вриједности. Ипак, мишљења је да смо у предности, јер смо бољи. Не бјежимо од улоге фаворита, јер смо квалитетнија екипа. Морамо бити одговорни и концентрисани. Први меч са Гагром треба одиграти прије свега паметно. Са срцем на терену наравно, али и интелигентно. Сви морамо знати и усадити у главу да морамо бити стрпљиви. Без оптимизма свакако не можеш, али мора се и бити реалан. Неће бити лако. Боримо се, дајмо све до себе, то је најважније. Играћемо сигурно офанзивно, нападачки, тако морамо, преузет ћемо ризик, али разуман ризик.

Европске утакмице су нешто сасвим друго, од рецимо домаћег првенства.

То су наравно те међународне утакмице, за које се боримо цијеле сезоне кроз домаће такмичење, али и то је мотив, ко не може поднети притисак не треба да се бави овим послом. Сигурно је да ће бити тешко, али то је утакмица која је привилегија за све нас. Из тога онда произилази све друго. Пресудиће квалитет игре, оно што се покаже на терену, а он је на нашој страни. Веома је важно је да одиграмо добро, да и задовољимо у том тркачком дијелу – закључио је Владан Гиљен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:17