Miodrag Grof Božović / - FOTO: ARSENAL TULA
11/09/2022 u 11:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Grof Božović: Podržavam Putina, u Crnoj Gori su nam govorili da nam je Rusija uvijek pomagala

Crnogorski stručnjak Miodrag Grof Božović u velikom intervjuu za rusku TV stanicu "Meč" govorio ej o mnogim temama

Trener brojnih ruskih klubova neskriveno simpatiše ruskog predsjednika Vladimira Putina i zna ko je krivac za sukob Rusije i Ukrajine.

- Uvijek sam ga podržavao i sada ga podržavam. On je jedan od najmoćnijih lidera na svijetu, a Rusija je jedna od najmoćnijih zemalja. Žao mi je što se desilo sve ovo između Rusije i Ukrajine. Taj sukob doživljavam kao sukob dva identična naroda, kao sukob između braće. Generalno, mislim da je to rezultat djelovanja Amerike. Gurnuli su Ukrajinu u konfrontaciju sa Rusijom, zahvaljujući tome što je NATO došao do ruske granice. Možete li da zamislite da je Rusija postavila rakete negdje u Meksiku, na granici sa SAD? Kako bi tada oni reagovali? - rekao je popularni Grof.

Govorio je Božović i o zategnutim odnosima između Crne Gore i Rusije.

- Nemam osjećaj da se topli odnosi Crne Gore i Rusije mijenjaju! Da se mlađe generacija više ne sjećaju istorijskih veza. To vam kažem iz onoga što vidim na selu i na ulici. Za nas je Rusija uvijek bila nešto posebno. Ruski jezik se učio u školi, a drugi jezici, poput engleskog, pojavili su se tek nekoliko godina kasnije. Odrasli su nam stalno govorili da je Rusija uvijek pomagala Crnoj Gori kada je trebalo. Još od vremena careva Romanovih.

Između ostalog, Grof je govorio i o bombardovanju Jugoslavije 1999. godine.

- Dobro se sjećam, jer sam to i sam osjetio. Bombardovali su ne samo Beograd, već i Podgoricu, gdje sam živio. U jednom trenutku sam osjetio da se kuća trese. I svaki sledeći put sam tako saznao da je počela nova serija bombardovanja. Imamo tvrdoglav narod, pa se niko nije krio. Iako je bilo zastrašujuće, jer se nije moglo odgovoriti. Mi jednostavno nismo imali takvo oružje kao oni. Tako da su mogli da rade šta hoće. NATO je bombardovao aerodrom u Podgorici, ali je tada bilo i civilnih žrtava. U selu Murino ubili su troje dece. To je bila najstrašnija priča ikada. Jer djeca su djeca - rekao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:37