Radost fudbalera Hajdenhajma / -FOTO: HAJDENHAJM
28/05/2023 u 18:58 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hajdenhajm ispisao istoriju i postao bundesligaš

Velikim preokretom u Regenzburgu tim iz mjestašca u Švabiji osvojio Cvajtu i pridružio se Darmštatu. Hamburger će igrati baraž sa Štutgartom

Drama je obilježila posljednje kolo Bundeslige, a "ludnicu" je donijela i posljednja runda Cvajte - istoriju je ispisao Hajdenhajm, koji je pobjedom u Regenzburgu (3:2) nakon velikog preokreta golovima u foto-finišu prvi put postao bundesligaš i pridružio se Darmštatu, koji je ranije osigurao povratak u najjači rang. Hamburger je tako u Sandhauzenu slavio samo Pirovu pobjedu (1:0), ostao na trećoj poziiji, pa će u dvomeču sa Štutgartom tražiti kartu za Bundesligu.

Navijači Hamburgera su na kraju tugovali, a navijači Hajdenhajma koji je u trećem i devetom minutu sudijske nadoknade vremena stigao do pobjede bili u delirijumu. Kakva se tek žurka sprema u mjestašcu u Švabiji. Hajdenhajm u Bundesligu ide kao šampion Cvajte, nakon što je Darmštat ubjedljivo izgubio u gostima od Grojter Firta (4:0).

Iz Cvajte su ispali Regenzburg i Sandhauzen, dok će Arminija igrati baraž za opstanak sa Osnabrikom, trećeplasiranim timon iz Treće lige.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:02