Marko Grote / -FOTO: UNION BERLIN
16/11/2023 u 10:57 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Istorija u Bundesligi: Žena trener u stručnom štabu Union Berlina

Marije Luis Eta će pomagati Marku Groteu

Union Berlin je u srijedu uručio otkaz treneru Ursu Fišeru, a njemački prvoligaš potom je donio odluku o izgledu stručnog štaba koji je ispisao istoriju Bundeslige.

Za novog, privremenog trenera imenovan je Marko Grote, koji je radio sa U19 ekipom Union Berlina, a desna ruka u stručnom stožeru će mu biti Marije Luis Eta.

Imaće ulogu pomoćnog trenera, čime će postati prva žena koja će sjesti na klupu kao dio stručnog štaba njemačkog prvoligaša.

Eta je bivša profesionalna fudbaleraka, poznatija pod prezimenom Bagehorn pod kojim je nastupala do udaje.

Imala je uspješnu igračku karijeru, 2010. godine je sa Turbine Potsdam stigla do titule u Ligi šampiona, završila je igračku karijeru u 26. godini, a sada, šest godina kasnije, ispisuje istoriju kao trener.

Trenersku karijeru počela je 2019. godine radeći u ženskim ekipama, a ljetos je prešla u Union Berlin za svoj prvi angažman u muškoj ekipi, kao dio stručnog štaba Unionove ekipe U19.

Prvi trener ove ekipe Marco Grote dobiće priliku u seniorima Union Berlina, a Grote je odmah dao do znanja da želi Etu pored sebe u prvoj ekipi, što mu je uprava ispunila želju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:03