Ivan Perišić / -FOTO: HNK HAJDUK
19/01/2024 u 16:18 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivan Perišić se vratio u Hajduk

Reprezentativac Hrvatske stigao na Poljud iz Totenhema

Bomba zimskog prelaznog roka na prostoru bivše Jugoslavije stiže iz Hrvatske – Ivan Perišić je novi fudbaler Hajduka! Proslavljeni hrvatski reprezentativac vratio se na svoj „Poljud“ i to nakon 17 i po godina.

Perišić među „bile“ stiže na pozajmicu do kraja sezone iz engleskog Totenhama. Nakon isteka pozajmice, dogovorena je saradnja Hajduka i krilnog napadača za sledeću sezonu, pa će Perišić samim tim ostati 18 mjeseci vjeran Splićanima.

Perišić se u Hajduk vratio sa samo jednim ciljem, a to je vratiti titulu na Poljud nakon višedecenijske dominacije Dinama. Za A reprezentaciju Hrvatske debitovao je 2011. godine u susretu sa Gruzijom kod Slavena Bilića. U 13 godina upisao je impresivnih 129 reprezentativnih nastupa i postigao 33 gola, čime je zauzeo drugu poziciju najboljih strijelaca svih vremena koju dijeli sa Marijom Mandžukićem. S Hrvatskom je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godini, postigavši gol u finalu protiv Francuske. „Vatreni“ su u Kataru četiri godine kasnije osvojili treće mjesto, a Ivan je bio jedan od najvažnijih aktera u pohodu prema medalji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:08