Nova nagrada za Mesija / -FOTO: TWITTER/FIFAWORLDCUP
15/01/2024 u 22:51 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izbor FIFA: Mesi ispred Halanda i Mbapea

Najbolji trener Pep Gvardiola

Lionel Mesi po osmi put izabran je za najboljeg fudbalera godine u izboru FIFA, a iza sebe je ostavio Erlinga Halanda i Kiljana Mbapea.

Na svečanosti u Londonu Argentinac se nije, međutim pojavio, pa je trofej ostao u rukama Tijerija Anrija koji je vodio program. Nagradu za najbolju fudbalerku godine osvojila je igračica Barselone Aitana Bonmati iz Španije, koja je sa svojom reprezentacijom osvojila ove godine titulu svjetskog prvaka.

Pep Gvardiola je dobio nagradu za najboljeg trenera prvi put u karijeri. Španac je dominantno stigao do priznanja, ispred Lučana Spaletija i Simonea Inzagija. U konkurenciji dama, za najbolju trenerku godine izabrana je selektorka engleske reprezentacije Holanđanka Sarina Vigman.

Nagrada za najboljeg golmana pripala je Edersonu iz Mančester sitija.

Izabran je i tim godine u kojem su čak čak šestorica igrača Sitija: Kurtoa, Voker, Stouns, Ruben Dijaš, Bernardo Silva, De Brujne, Džud Belingem, Lionel Mesi, Vinisijus Žunior, Kilijan Mbape i Erling Haland.

Mesi je 17. godinu zaredom u timu svijeta po izboru FIFA, što je novi rekord.

Nagradu "Puškaš" za najbolji gol godine osvojio je Brazilac Giljerme Madruga, za pogodak koji je postigao u duelu svoje ekipe Botafoga protiv Novorizontina, u meču druge brazilske lige, dok je nagradu za fer-plej osvojila reprezentacija Brazila. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:36