Stevan Jovetić / -FOTO: DEJAN PANIć
09/09/2023 u 15:24 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovetić: Očekivanja od nas kao da smo Španija ili Francuska, a realno to nismo

Bugarska je ozbiljna ekipa i neće biti nimalo lako – poručio je kapiten crvenih

Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore Stevan Jovetić je nakon remija u Kauansu protiv Litvanije „da nismo za to što mislimo da jesmo”. Dva dana nakon toga novi fudbaler grčkog Olimpijakosa je na konferenciji za novinare pojasnio šta je time želio da kaže:

- Mislio sam na to da su očekivanja od nas kao da smo Španija ili Francuska, a realno to nismo. Ipak, ne smijemo da dozvolimo sebi luksuz da igramo samo 45 minuta. Moramo da budemo koncentrisani cijelu utakmicu. Tvrdim da ova ekipa, kada pruži maksimum kao što to u većini slučajeva radimo, može da igra sa svakim, što smo pokazali protiv Srbije, Mađarske, Holandije… Ali, samo ako smo pravi. U suprotnom, ne možemo ni sa kim – istakao je Jovetić.

Iz kvalifikacija u kvalifikacije očekivanja svih u Crnoj Gori su odlazak na veliko takmičenje. Taj pritisak kod igrača stvara kontraefekat svakog puta, pa i sada, jer su “crveni” u jednom od odlučujućih mečeva ispustili pobjedu protiv Litvanije.

-Imalo je to uticaja, ali svako ima očekivanja i sa tim mora da se nosi. Meni je to dugo vremena stvaralo ogroman oritisak, sad to posmatram drugačije, ne pravim dugoročne ciljene, već idem utakmicu po utakmicu. Mislim da je to jedini pravi pristup. Jer, kada krenemo sa matematikom i kalkulacijama, ne završi se dobro.

Na pitanje da li se ekipa oporavila od šokantnog remija u Kaunasu, Jovetić je odgovorio:

- Nažalost, navikli smo na ovakve stvari. Dobra stvar je što igramo već sjutra. Pobjedom bismo bili i dalje u igri, sve bi zavisilo od nas. Ovaj meč je mnogo bitan, ne treba samo da se izgori u želji, ne moramo u prvih 20 minuta da vodimo 3:0. Treba da krenemo strpljivo i poštujemo zahtjeve selektora. Nesporno je da imamo kvalitet, samo treba da damo sve od sebe.

Da li to znači da naša ekipa u prvom poluvremenu susreta u Kaunasu nije dala maksimum?

-Ekipa se uvijek trudi, trči, želja nije sporna. Ipak, uz sve poštovanje prema Litvaniji, mnogo smo bolji od njih, ali nije tako izgledalo na terenu. Ne smijemo da dozvolimo sebi da oni diktiraju igru.

Sjutrašnji rival je selekcija Bugarske, o kojoj Jovetić ima lijepo mišljenje.

-Bio sam dosta iznenađen prvim našim duelom. Veoma su mlada, ali i dobra ekipa. U tom trenutku imali su selektora na početku mandata, sada su se uigrali i mislim da nas očekuje vrlo teška utakmica. U Bugarskoj su oni u jednom dijelu bili bolji, bio je egal. Ozbiljna su ekipa i neće biti lako – poručio je Stevan Jovetić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:03