Son Džun Ho / -FOTO: EPA
06/06/2023 u 13:17 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Klinsman u reprezentaciju pozvao igrača koji je u zatvoru

U Južnoj Koreji se nadaju da će Son biti oslobođen optužbi da je od kineskih vlasti primio mito

Jirgen Klinsman, selektor reprezentacije Južne Koreje saopštio je spisak igrača za predstojeće prijateljske mečeve sa Peruom i Salvadorom, a na njemu je i fudbaler Šandong Tajšana Son Džun Ho, koji se skoro četiri nedjelje nalazi u kineskom zatvoru, prenosi AP.

Son je 2021. godine osvojio titulu u Kini sa Šandunom. On je prije skoro četiri nedjelje uhapšen na aerodromu u Šangaju pod sumnjom da je primio mito. Prošle godine je igrao za reprezentaciju Južne Koreje na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Kineski mediji su prošlog mjeseca prenijeli da se optužbe za podmićivanje odnose na navodno namještanje utakmica, u koje je umiješan trener Hao Vej. Zbog sumnje na korupciju u Kini je uhapšeno desetak osoba, među kojima je i bivši selektor fudbalske reprezentacije Li Te.

Fudbalski savez Južne Koreje (KFA) saopštio je da je uprkos posjetama Kini prikupljeno malo informacija o prirodi optužbi protiv igrača Šandonga.

- Ne znamo u kakvom je fizičkom i psihičkom stanju Son, ali je važno da mu pružimo podršku. Jasno je da smo svi šokirani situacijom. Zaista se nadamo i molimo da bude oslobođen. Ali to nije u našim rukama. On je na spisku u slučaju da se nešto dogodi - rekao je Klinsman, koji je u februaru imenovan za novog selektora Južne Koreje.

Južna Koreja će 16. juna igrati prijateljski meč sa Peruom, a četiri dana kasnije sastaće se sa Salvadorom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
JIRGEN KLINSMAN
26. april 2024 20:14