Đoan Laporta / EPA-EFE-FOTO: EPA/ALEJANDRO GARCIA
11/07/2023 u 22:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Laporta: Imali smo dogovor sa Mesijem, ali je on odlučio da ode u Majami

Leo je od 2000. do 2021. godine igrao za Barselonu, a potom je dvije sezone nastupao za Pari Sen Žermen

Predsjednik fudbalskog kluba Barselona Đoan Laporta potvrdio je večeras da je postojala mogućnost da se Argentinac Lionel Mesi vrati u ekipu sa "Nou Kampa", prenosi katalonski "Sport".

Mesi je od 2000. do 2021. godine igrao za Barselonu, a potom je dvije sezone nastupao za Pari Sen Žermen.

Argentinski fudbaler je odlučio da nastavi karijeru u Interu iz Majamija.

- Postojala je mogućnost da se Mesi vrati. Leo i njegov otac Horhe su to željeli, kao i klub. Međutim, bio je pogrešan trenutak i nismo željeli da se ponovi 2021. godina. Rekli smo Mesiju da ćemo mu javiti kada budemo imali dovoljno prostora u finansijskom fer-pleju da potpišemo ugovor sa njim. Ugovor je bio dogovoren, prošlo je nešto vremena, a onda nam je Horhe saopštio da su odlučili da Leo potpiše za Inter - rekao je Laporta.

On je istakao da je Barselona ispred Reala po kvalitetu igrača.

- Imamo bolji tim od Reala. Nije to samo pitanje tima. Individualno imamo bolje igrače. Naši fudbaleri su daleko ispred njihovih. Kao navijač Barselone sam prezadovoljan timom koji stvaramo - dodao je predsednik Barselone.

Laporta je naveo da želi da Barselona nastavi dominaciju u španskom prvenstvu.

- Već imamo veoma kompetitivan tim. Osvojili smo prvenstvo prošle sezone, želimo da nastavimo dominaciju. Doveli smo Ilkaja Gundogana i Injiga Martineza, oni će nam donijeti vrhunske igre, kao i ostali koji dolaze u naš klub. Znamo šta trener želi. Nedostaje nam bek i vezni fudbaler da ispunimo sve njegove zahtjeve. Želimo da osvajamo trofeje u narednim godinama.

On je priznao da je Barselona pregovarala sa mladim turskim fudbalerom Ardom Gulerom, koji je na kraju prešao u Real.

- Imali smo dogovor sa igračem, bili smo spremni da platimo Fenerbahčeu 17,5 miliona eura. Pojavili su se potom drugi klubovi, kao što je Real i platili su mnogo više. Tada smo odlučili da ne ulazimo u rat sa ponudama. Mogli smo se da se takmičimo za njega, ali nismo željeli. Nećemo ni za druge. Imamo određene kriterijume i poštujemo ih. Ne želimo da pravimo korak unazad - zaključio je Laporta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 03:35