Spektakl zagarantovan / EPA-EFE-ADAM VAUGHAN
22/05/2024 u 11:18 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Leverkuzen i Atalanta za trofej u Dablinu

Finale se igra u 21 sat

Vrijeme je da saznamo prvog osvajača evropskog trofeja ove sezone - šampion Bundeslige Bajer Leverkuzen i Atalanta igraće večeras finale Lige Evrope u Dablinu.

Prije početka takmičenja nisu bili u krugu najužih favorita, ali su oba tima igrala sjajno i zasluženo stigli do meča koji u najavi obećava spektakl. Meč za gol više, iako se ne radi o velikanima.

Leverkuzen ima nestvaran niz bez poraza ove sezone (51), i samo još dvije utakmice ga dijele od savršene sezone i triple krune. Sjajni tim Ćabija Alonsa igraće u subotu i finale Kupa Njemačke protiv Kajzerslauterna.

- Sezona bez poraza? To bi bilo istorijski. Ispisano zlatnim slovima ne samo u istoriji našeg kluba već evropskog fudbala. Nadam se da ćemo uspjeti u tome – rekao je trener "aspirindžija" Ćabi Alonso. - Protiv Atalante nas čeka dinamičan meč, zahtjevan su rival, s jasnom idejom i trenerom koji je dugo u klubu. Odlično se poznaju. Nema tajni, detalji će odlučiti – poručio je Alonso, čiji je klub 1988. osvojio Kup UEFA.

Atalanta ima samo trofej Kupa Italije osvojen 1963. godine. Tim iz Bergama igra prvo evropsko finale i mogao bi da ispiše istoriju. Đanpjero Gasperini je čovjek koji zaslužujue trofej za sve što je uradio sa ovim timom, ali naspram sebe će imati ekipu koja je ove sezone zadivila planetu.

– Ovo je veliko dostignuće, cijeli tim je imao vrlo dobru sezonu. Da li je ovo najviša tačka moje karijere? Da, u smislu rezultata i prestiža, apsolutno. Što se tiče zadovoljstva, srećom, imao sam ih dosta, iako možda ne na istom nivou – naveo je Gasperini.

– Što se tiče Bajera, njihovi rezultati govore sve. Nijesu poraženi ove sezone, napravili su nešto izuzetno u Bundesligi. Snažan su tim, teško je osvojiti prostor protiv njih. Ali vjerujem da imamo važne adute i nadam se da im možemo stvoriti probleme i uzeti trofej – dodao je Gasperini.

Finale u Dablinu na programu je od 21 sat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 02:31