Predrag Mijatović / -FOTO: WWW.RADIOGOAL24.IT
27/08/2023 u 17:00 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mijatović: Fudbal u Srbiji i regionu nije kakav želimo da bude

Saudijska Arabija ima prava na astronomske transfere – rekao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije

Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović rekao je u izjavi za RTS da fudbal u Srbiji i regionu nije na nekadašnjem nivou, a dotakao se i reprezentacije Srbije koja 24 godine nije igrala Evropskom prvenstvu.

-Znam za to. Iskreno se nadam i mislim da ćete to ovog puta postići. Bilo bi odlično i za afirmaciju igrača, za FSS i fudbal generalno. Moramo da priznamo da fudbal u Srbiji i regionu nije na nivou kakav mi želimo da bude i kakav je nekad davno bio, ali se nadam da će biti bolji u budućnosti – rekao je Mijatović za RTS.

Prema njegovom mišljenju Saudijska Arabija ima prava na astronomske transfere, ali i da fudbaleri u svojim najboljim godinama treba da ostanu u Evropi.

-Napravili su prvi korak i jako su agresivni u tome. To je njihovo pravo. Treba da se razgovara sa igračima da u najboljim fudbalski godinama ostanu u Evropi ukoliko žele da zaista naprave sjajne karijere. Kasnije, posle 30. godine, nije loše otići u neku mirniju ligu, bez tolikog pritiska. Saudijci će nastaviti sa tom filozofijom, ali sve zavisi od glavnih aktera odnosno igrača. Nadam se da će igrači u najboljim godinama ipak ostati u Evropi - rekao je Mijatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:14