Dijego Armando Maradona / Foto: Instagram
19/04/2023 u 18:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Misterija smrti Dijega Armanda Maradone: Osmorici prijeti do 25 godina zatvora

Medicinska komisija koja se bavila dijelom istrage utvrdila je da su se članovi medicinskog tima ponijeli "nedoraslo situaciji i sa nemarom"

Smrt Dijega Armanda Maradone ostavila je neriješena pitanja koja će biti potražena na sudu. Naime, protiv osmoro medicinskih radnika, za koje se sumnja da su zanemarivale svoje obaveze i tako doveli do smrti legende fudbala, pokrenut je postupak.

Poslije istrage tužilaštva, osam osoba je optuženo za "zanemarivanje koje je dovelo do ubistva", prenose mediji u Argentini.

Za ovo djelo propisana je kazna između osam i 25 godina zatvora, prenosi "ESPN"

Maradona je preminuo 25. novembra 2020. godine. Njemu je stalo srce, a ranije tog mjeseca imao je operaciju na mozgu. Autopsija je pokazala da je preminuo u snu od akutnog plućnog edema, koji je doveo do toga da mu se pluća napune vodom, a sve zbog zastoja srca.

Izvještaj patologa pokazao je da je konzumiranje droga i alkohola ostavilo posljedice na njega, te mu je srce bilo dvostruko teže od uobičajenog.

Među optuženima je Lepold Luke, neurohirurg, Agustina Kosakov, psihijatar i još šestoro medicinskih radnika koji su brinuli o njemu.

Karlos Fabijan Blanko, jedan od članova sudskog vijeća, rekao je da je tužilac pribavio dovoljno dokaza kako bi se nastavilo sa postupkom.

Medicinska komisija koja se bavila dijelom istrage utvrdila je da su se članovi medicinskog tima ponijeli "nedoraslo situaciji i sa nemarom".

Suđenje se očekuje početkom sljedeće godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:14