Stefan Mugoša  / -FOTO: FSCG
23/03/2024 u 18:02 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mugoša: Prija napadački stil igre

Fokusirani smo samo na sebe i pokušaćemo da odradimo sve što je do nas kako bismo trijumfovali protiv Sjeverne Makedonije - rekao je napadač Inčona

Napadač crnogorske reprezentacije Stefan Mugoša nije igrao u prvom meču prptiv Bjelorusije. Iskusni fudbaler je iz Antalije poručio da je rad sa novim selektorom Robertom Prosinečkim dobar i da očekuje da će iz meča u u meč „sokoli“ biti sve bolji.

-Tu smo u Antaliji, okupili smo se sa novim selektorom i tu smo da sprovedemo njegove zamisli u djelo. Za sad sve ide dobrim putem, što smo jednim dijelom pokazali na prethodnoj utakmici sa Bjelorusijom, koju smo riješili u svoju korist sa 2:0 – rekao je Stefan Mugoša.

Crveni će u ponedjeljak igrati još jedan prijateljski meč – rival je Sjeverna Makedonija, koja je juče odigrala neriješeno sa Moldavijom – 1:1.

-Sjeverna Makedonija sigurno ima kvalitetan tim, a to su pokazali i u prethodnim kvalifikacionim utakmicama. Spremićemo se dobro za njih i vjerujem ostvariti još jedan pozitivan rezultat.

Da li ste gledali njihov meč sa Moldavijom, koji je takođe odigran u Antaliji?

-Jesam, pogledao sam neke sažetke njihove utakmice sa Moldavijom, ima puno igrača koji su igrali sa mnom u Šerifu, baš je Damaškan dao lijep gol za 1:1. Ali, fokusirani smo samo na sebe i pokušaćemo da odradimo sve što je do nas kako bismo osigurali trijumf protiv Sjeverne Makedonije.

Pod komandom Roberta Prosinečkog, Crna Gora će u narednom periodu gajiti taj napadački stil igre.

-Naravno da mi prija taj napadački stil igre - za nas napadače je to najbitnije. Mislim da imamo igrače kojima taj sistem odgovara i koji mogu da kroz posjed iznesu loptu do nas napadača. Upravo smo protiv Bjelorusije pokazali to, naročito kod drugog gola, sve ono što smo spremali na treninzima prenijeli smo na teren. Tek treba da se nadograđujemo, ovo je samo početak i vjerujem da nas čeka lijepa budućnost.

U duelu sa Bjelorusijom, Crna Gora je kroz posjed lopte napravila nekoliko lijepih akcija i šansi, a na kraju je postigla i dva gola.

-Prvih dan-dva smo pokušali da usvojimo ono što selektor traži, uspjeli smo to da prenesemo na teren i vjerujem da ćemo postizati još puno takvih pogodaka. Najbitnije je da kroz posjed imamo dominaciju, što je selektor tražio i vjerujem da će biti dosta šansi za nas napadače – poručio je Stefan Mugoša, koji će najvjerovatnije i početi meč sa selekcijom Sjeverne Makedonije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:45