/ -FOTO: WWW.CLEANENERGYWIRE.ORG
17/04/2024 u 23:20 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nacionalni savezi traže pomjeranje roka za prijavu igrača

Od Evropske fudbalske federacije (UEFA) zatraženo je da odloži rok za predaju spiskova igrača koji će igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj

„Skaj”je danas prenio da su pojedine zemlje izrazile zabrinutost da će biti vrlo malo vremena za procjenu potencijalnih povreda igrača, prije nego što selektori pošalju spiskove u UEFA, do 7. juna u ponoć, pošto će poslednje prijateljske utakmice biti završene samo dva sata prije isteka roka za prijavu igrača.

Međutim, malo je vjerovatno da će UEFA pomjeriti rok pošto prema njenim pravilima, igrači u reprezentacijama moraju biti registrovani sedam dana prije početka takmičenja, a Evropsko prvenstvo kreće 14. juna utakmicom između Njemačke i Škotske.

Takođe, u pravilima je i da igrači mogu da budu zamijenjeni u reprezentacijama bilo kada do prve utakmice na turniru sve dok postoji medicinski dokaz da imaju povredu koja ih sprečava da igraju. O tome će se raspravljati u ponedjeljak na sastanku Nacionalnog komiteta takmičenja, kao i o eventualnom povećanju broja igrača u reprezentacijama. To tijelo će dati preporuku koju bi Uefa trebalo da ratifikuje na svom Izvršnom komitetu.

Na sastansku sa selektorima prošle sedmice u Diseldorfu, predstavljena je ideja da se ekipe sa 23 igrača prošire na 26.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:08