Stadion Notingem Foresta ”Siti graund” / -FOTO: TWITTER/NFFC
18/03/2024 u 17:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Notingem Forestu oduzeta četiri boda

"Šumari" pali u zonu ispadanja

Notingem Forestu je oduzeto četiri boda zbog kršenja finansijskog fer-pleja Premijer lige, prenose mediji sa Ostrva. Nakon ove kazne, klub sa "Siti Graunda" je pao na tabeli ispod Lutona i nalazi se na 18. mjestu sa 21 osvojenim bodom.

"Šumari" su drugi klub kom su oduzeti bodovi u elitnom rangu engleskog fudbala. Podsjetimo se, Everton je izgubio 10 bodova u novembru, ali je nakon žalbe kazna smanjena na šest bodova.

Engleski mediji navode kako premijerligaši prema pravilima mogu da imaju gubitke u iznosu od 105 miliona funti, odnosno 35 po sezoni. Međutim, kako je Forest dve sezone proveo u Čempionšipu, njihov maksimalni gubitak može da iznosi samo 61 milion funti.

Statuti lige kažu kako klub ima pravo na žalbu najkasnije do 24. maja, pet dana nakon kraja sezone. Forest je optužen u januaru, a Premijer liga je potvrdila da su i oni i Everton prekršili pravila.

Odbrana kluba iz Notingema se zasniva na prodaji Brenana Džonsona. Mladi Velšanin je prodat Totenhemu za 45 miliona funti, ali je transfer obavljen nakon roka za obračun finansija. Tako pomenuta suma nije ušla u prihode Notingema.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:52