Dragan Stojković / -FOTO: FSS
04/09/2023 u 17:51 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Orlovi” počeli pripreme: Protiv Mađara za odlazak na EURO

Moramo da budemo fokusirani da kroz našu igru dođemo do rezultata - rekao je selektor Srbije Dragan Stojković

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je danas pripreme za nastavak kvalifikacija za EP i mečev sa Mađarskom i Litvanijom, a selektor Dragan Stojković istakao je da se srpski fudbaleri nalaze u dobroj formi.

-Imali smo zanimljiv prelazni rok ovog ljeta i veoma sam ponosan i srećan kada vidim da igrači napreduju u karijerama, da pronalaze daleko bolje klubove. To me čini baš zadovoljnim. Vidjeli smo neverovatnu ekspanziju tog fudbalskog tržišta, radi se naravo o Arabiji koja mnogo ulaže u fudbal. Mnogo prelazaka igrača i trenera. Interesantno je što naša dva igrača su postali članovi Al Hilala. Meni su napravili mali problem, a to je da pored svih utakmica koje pratim moraću sad i prvenstvo Saudijske Arabije, ali imamo TV pa možemo da ispratimo - rekao je Stojković.

„Orlovi" su u prva tri kola osvojili sedam bodova, koliko ima i Mađarska, pa će duel na „Rajku Mitiću“ biti možda i ključan u borbi za plasman na EURO.

-Generalno možemo biti zadovoljni sa bodovnim saldom i pozicijom koju imamo iako uvijek može bolje i više. Moglo je biti i bolje i gore. Da može biti bolje, vjerujem da može. Drago mi je što ćemo imati neke važne igrače ovog puta, važne za naš stil igre. Tako u tom smislu ćemo biti bolji. Pozicija je dobra i ono što nas zanima je pozicija broj jedan i broj dva da bismo došli do cilja, a to je Evropsko prvenstvo. Neće biti lako, ali moramo da vjerujemo u svoje snage i kvalitet koji imamo – dodao je Stojković.

Meč sa Mađarskom je derbi grupe i možda ključan u borbi za EURO.

-Oni imaju izuzetno kvalitetnog trenera Marka Rosija koji je preporodio tim. Poštujemo izuzetno ekipu zbog rezultata poslednjih godina. Imaju nekoliko pojedinaca vrhunske klase, da ne pominjem Soboslaja koji je igrača svetskog ranga i sigurno da je to i derbi naše grupe, jer su svi rekli da su Srbija i Mađarska glavni favoriti. Slažem se, prihvatam to razmišljanje. Pripremićemo se najbolje što možemo, analiziraćemo kao što smo već analizirati, igrači će dobiti najpotrebnije informacije šta treba da znajum ali mi moramo da budemo fokusirani da kroz našu igru dođemo do rezultata, uz sav respekt prema kvalitetu rivala koji se mora poštovati – istakao je Stojković, a prenose beogradski mediji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:33