Prosinečki i Savićević / -FOTO: LAZAR RUžIć
04/02/2024 u 13:09 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prosinečki: Srećan sam što ću voditi Crnu Goru

Radiću najbolje što se može, dolazi nam Liga nacija koja je bitna - kazao je novi crnogorski selektor

Robert Prosinečki je zvanično preuzeo dužnost selektora A reprezentacije Crne Gore. Legenda jugoslovenskog i hrvatskog fudbala potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezim Crne Gore, nakon čega ga je javnosti predstavio prvi čovjek našeg fudbala Dejan Savićević.

-Ono što smo obećali krajem prošle godine ispunili smo, a to јe da do kraјa јanuara imenuјemo trenera. Roberta Prosinečkog ne treba puno predstavljati, svi ga znate i znate sve o njemu. Što se tiče izbora selektora, kada smo  sa Miodragom Radulovićem završili saradnju, bilo je puno ponuda i špekulacija, ali bez Izvršnog odbora nisam želio da donosim odluke. Bilo je kandidata, bilo јe nuđenja sa svih strana, ali su u međuvremenu svi ti treneri našli angažmane. Ali, ono što mogu da kažem јeste da јe prvi i jedini trener sa kojim sam razgovarao Robert Prosinečki. Dogovorili smo se odmah i on je tu ​ – rekao je Dejan Savićević.

U prvom obraćanju crnogorskim medijima, Prosinečki je rekao:

--Hvala predsjedniku Deјanu Savićeviću na lijepim riječima. Zadovoljan što sam ovdje i voditi Crnu Goru. Radiću najbolje što mogu, dolazi nam Liga nacija koja je bitna. Srećan sam što sam ovdje rekao je Prosinečki.

Našem novom selektoru ovo će biti treći selektorski posao, nakon što je vodio Azerbejdžan i Bosnu i Hercegovinu.

-Crna Gora ima reprezentaciju koja može da igra sa svakim. Radićemo najbolje što možemo, vjerujem uz podršku svih. Slijede prijateljske utakmice, put u Antaliju - imamo dosta vremena da se pripremimo, da se upoznamo s novim radom i igračima - kazao je Prosinečki.

 

image
-FOTO: LAZAR RUžIć

Na pitanje da li poznaje igrački kadar crvenih odgovorio je:

-Neke igrače znam, Marko Vešović je bio kod mene u Crvenoj zvezdi. Ostalo ću u hodu... Ono što znam jeste da Crna Gora ima kvalitet, igrače koji su već standardni i koji su vođe. Tu prije svih mislim na Stefana Savića, Stevana Jovetića, Adama Marušića. Uz to, gledaćemo i mlade igrače.

Crna Gora do sada nikada nije uspjela da se plasira na jedno veliko takmičenje?

image
-FOTO: LAZAR RUžIć

Falilo je uvijek malo, u posljednjim kvalifikacijama i malo sreće, ali i atmosfere i kompletnog ambijenta. Tu mislim i na javnost, novinare... Tražićemo najbolja rješenja, a neophodno je da vidimo i neke nove mlađe igrače.

FSCG je sa Prosinečkim potpisao ugovor na godinu dana, a utakmice će voditi kao selektor (četri prijateljske i šest zvaničnih) biće jedino mjerilo rezultata.

-Bez pritiska ne ide, mora da bude rezultata. Sigurno će saradnja da traje toliko, onda ćemo vidjeti. Probaćemo da osvojimo Ligu nacija, da se spremamo za kvalifikacije.

image
-FOTO: LAZAR RUžIć

Robert je potom rekao da može da najavljuje puno toga i poručio:

-Nećemo se bojati nikog, pokazaćemo ponos, pokušati da dominiramo. I ja sam bio pobjednik, igrao sam u velikim klubovima, iako nažalost nisam vodio velike klubove. Biće sigurno Crna Gora sa motivacijom, sa nekim novim vjetrom koji dolazi mojim dolaskom. U martu ćemo biti osam dana zajedno, imaćemo dva meča, pravićemo atmosferu i igru za ono što nas čeka. I Liga nacija zanimljiva, preko nje može da se ode na veliko takmičenje – kazao je selektor „crvenih“.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:36