Miodrag Radulović / -FOTO: FSCG
18/11/2023 u 17:24 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Igraćemo sa dva napadača, želimo da uvećamo bodovni saldo

Došli smo da se nadigravamo sa rivalom – poručio je selektor sokola

(Od našeg izvještača iz Budimpešte)

Najbolji crnogorski fudbaleri u vedrom raspoloženju su doputovali u glavni grad Mađarske, gdje ih sjutra od 15 sati čeka poslednji kvalifikacioni meč za odlazak na Evropsko prvenstvo. Ono što se iz ove G grupe zna, jeste da su Mađari već ovjerili plasman na EURO, a da će drugi putnik biti poznat sjutra, Naša selekcija treba da pobijedi na „Ferenc Puškaš“ Areni i da se nada pobjedi Bugarske nad Srbijom u Leskovcu. Svaki drugi ishod na smotru najboljih odveo bi Srbiju.

Sokoli su večeras odradili poslednji trening uoči sjutrašnjeg susreta, a na zvaničnoj konferenciji za novinare selektor Miodrag Radulović je najprije čestitao Mađarima plasman na EP.

-Prije svega, čestitam Mađarima na plasmanu, do kojeg su stigli apsolutno zasluženo. Imali su kontinuitet dobrih igara i rezultata tokom čitavih kvalifikacija. Osim nas, dobili su sve rivale u grupi, a ja se nadam da ni posle sjutrašnjeg susreta neće imati pobjedu nad nama – rekao je Miodrag Radulović.

Uoči okupljanja za dvije poslednje utakmice u kvalifikacijama, selektor crvenih je poručio da je cilj njegovog tima osvajanje šest bodova. Tri su osvojili protiv Litvanije, ostalo je još 90 minuta dvoboja sa Mađarima.

-Mi smo u pripremi za posljednja dva meča najavili da idemo na obje pobjede. Prvi korak smo uspješno savladali u Podgorici pobjedom nad Litvanijom. Došli smo da se nadigramo sa Mađarima i da pokušamo da i taj drugi korak napravimo. Nadam se da su igrači odmorni, očekujem pravu fudbalsku predstavu u kojoj ćemo svi uživati.

Mađarska je prije dva dana izborila plasman na EURO i to autogolom Bugara u 97. minutu. Domaće novinare je zanimalo da li Radulović smatra da je Mađarska u padu forme, odnosno kako ocjenjuje formu svojih igrača.

-Ne vidim da je Mađarska u padu forme. Naprotiv, odigrali su nekoliko jako kvalitetnih utakmica. Mi smo takođe u dobrom ritmu, a ono što raduje da smo u posljednjih nekoliko utakmica postigli gol, nadam se da ćemo to uraditi i sjutra.

Koliko je za Crnu Goru značajan ovaj meč, bez obzira na to da li imate šanse ili ne za odlazak na EP?

-Značajan meč jer želimo da na dobar način završimo kvalifikacije. Nažalost, osjeća se umor. Bitno je da pokažemo protiv učesnika EP da smo imali dobre kvalifikacije. Jedanaest bodova je dobar učunak, mi želimo tu brojku dodatno da uvećamo.

Hoće li biti promjena u ekipi u odnosu na Litvaniju?

-Osvježićemo ekipu, ali neće biti mnogo promjena. Imamo veliko samopouzdanje, tu je i Stefan Savić što nam daje dodatnu dozu optimizma. Sve linije tima su odlično funkcionisale protiv Litvanije i to je ono što se od njih očekuje i u sjutrašnjem susretu na „Ferenc Puškaš“ areni.

Na pitanje da li će Crn Gora mijenjatik sistem igre u odnosu na meč sa Litvanijom, Radulović je odgovorio:

- Djelovali smo dobro u formaciji 4-4-2. Imali smo malo vremena pred Litvaniju, ali zajednički staž daje kvalitetne stvari koje izlaze na vidjelo. Kako vrijeme odmiče to je sve bolje i bolje. Još uvijek nijesam siguran u kojoj formaciji ćemo izaći pozadi, sa dva ili tri centralna neka, ali je sigurno da ćemo biti sa dva napadača – poručio je Miodrag Radulović.

Sjutrašnja utakmica u između Mađarske i Crne Gore počinje u 15 sati. U isto vrijeme igraće se i drugi meč G grupe, Srbija će u Leskovcu bito domaćin Bugarskoj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:25