Risto Lakić / -FOTO: DEJAN PANIć
08/11/2023 u 12:38 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Risto Lakić predsjednik Udruženja klubova FSCG Centar

Lakić dobio 16, a Dragan Vujović 13 glasova

Risto Lakić je novi predsjednik Udruženja klubova FSCG Centar, odlučeno je na današnjoj Izbornoj Skupštini održanoj u Podgorici. Lakić je dobio povjerenje 16 delegata od ukupno 29, dok je njih 13 glas dalo kandidatu Fudbalske Crne Gore Draganu Vujoviću. 

-Mišljenja sam da svi vi ovdje pristuni, koji ste godinama u klubovima, vrijedno radite i borite se za bolje sjutra vašeg tima, imate znanje sposobnost i mogućnost da doprinesete da napravimo nove iskorake u našem fudbalu. Ovdje nije riječ o tome ko će da pobijedi, ko će biti ili se prikloniti nečijoj strani, već je riječ da moramo da razgovaramo o tome ko ima nove ideje i projekte i kako da realizujemo iste. Poštovani delegati, potrebni ste mi svi. Do jednog! Potreban mi je svaki klub. Ne postoje veliki i mali, jer svi mi doprinosimo fudbalu na neki način. Ja imam ideje, imam viziju i ukratko ću vam ih prezentovati: Potrebna nam je bolja infrastruktura. Potrebni su nam novi tereni i stadioni. To je najveći problem našeg Udruženja. U saradnji sa lokalnom samoupravom opština na teritoriji našeg udruženja, a odnosi se na gradove Podgoricu, Nikšić, Danilovgrad i Kolašin te novoformirane opštine Tuzi i Zeta, kao i našom krovnom Kućom fudbala nastojaću da pronađem odgovarajuća rješenja za sve klubove. A ponajviše za one iz treće lige, kako bi se trajno riješio ovaj problem – rekao je Lakić i nastavio:

-Jedna od mojih ideja je da, u saradnji sa Glavnim gradom i FSCG krenemo u realizaciju izgradnje trening kampa u naselju Zlatica. Pomenuti kamp je kompleks povriše 60.000 m2 (zemljište je inače ustupljeno našem Savezu na korišćenje na period od 20 godina) i njegovom izgradnjom riješili bi u velikoj mjeri problem sa odigravanjem utakmica, kako mlađih selekcija, tako i mečeva klubova koji nastupaju u okviru treće lige, odnosno lige seniora Udruženja klubova Centar. Nastojaću da fudbal još više i svi zajedno promovišemo među najmlađom populacijom. Smatram da imamo prostora da to uradimo u nekim sredinama gdje su naši članovi, odnosno klubovi našeg Udruženja možda zapostavljeni, odnosno nije im pruženo dovoljno prostora da dobiju nove članove.

Svjestan sam činjenice da klubovi imaju problema sa finansijama. Svjestan sam i činjenice da ću se već prvog dana sresti sa zahtjevima za pomoć i rješavanje raznih situacija u kojima su se našli neki od klubova. Mišljenja sam da moramo tražiti rješenje na nekoliko načina. Pokušati da dobijemo određenu pomoć od lokalne samouprave i upoznati ih sa jako teškom i složenom situacijom u kojoj se nalaze naši klubovi i, sa druge strane, tražiti pomoć od Fudbalskog saveza Crne Gore. Naši zahtjevi moraju da budu realni, obrazloženi i zajedno osmišljeni, kako bi našim klubovima omogućili nesmetano funkcionisanje. Mogu svima vama ovdje da obećam da ću raditi najbolje što znam. Da ću dati cijelog sebe da unaprijedim fudbal. Ne samo u našem Udruženju, nego i u cijeloj našoj zemlji, a vrijeme će biti najbolji sudija jesam li u tome uspio ili ne. Takođe, imao sam dostojnog protivnika za poštovanje. Istina, danas se nalazimo na različitim stranama, ali smo najmanje različiti zbog njega. Dragan Vujović bio je pomoćnik selektora mlade reprezentacije, čiji sam ja bio član u ciklusu od dvije godine. Dragan Vujović je bio jedan od najvećih navijača Budućnosti u vrijeme mog mandata kao direktora kluba. Znam, jer smo gotovo svaku utakmicu odgledali zajedno. Zbog svega navedenog, kao i zbog činjenice da je kao igrač ostavio neizbrisiv trag u crnogorskom fudbalu, ima moje duboko poštovanje - zaključio je Lakić.

image

Dragan Vujović

-FOTO: DEJAN PANIć

Vujović: Saučesnici ste ponora crnogorskog fudbala

Kandidat Fudbalske Crne Gore Dragan Vujović se uoči glasanja obratio delegatima i tom prilikom kratko poručio:

-Program neću iznositi jer se ovdje ne glasa za program i ozdravljenje fudbala, već isključivo za nečije interese, onih koji su doveli naš fudbal na ove grane. Ali ne treba da se plašite odgovornosti, jer odgovornost ovdje ne postoji. Izvolite glasajte, ali da znate da ćete biti saučesnici u ponoru crnogorskog fudbala - rekao je Dragan Vujović uoči glasanja.

Inače, Vujoviću su dali podršku Budućnost i Sutjeska, a njihovi delegati su nakon glasanja napustili sjednicu. Vujović je ostao do samog kraja sjednice i prvi je čestitrao Ristu Lakiću na izboru.

 

Izabran novi Izvršni odbor

Na Skupštini je takođe izabran i Novi Izvršni odbor. Njega čine: Risto Lakić (predsjednik), Veselin Šipčić, Fatos Bećiraj, Mirko Raičević, Rajko Burić, Darko Mugoša, Zoran Milašević, Boris Bošković i Boris Rašović.

image

Sa sjednice Skupštine

-FOTO: DEJAN PANIć
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 07:51