Robson de Souza Robinjo / -FOTO: TWITTER
21/03/2024 u 09:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Robinjo mora da služi kaznu za silovanje u Brazilu

On i dalje negira izvršenje djela koje mu se stavlja na teret

Većina sudiјa brazilskog Višeg suda pravde donijela јe odluku koјom se potvrđuјe presuda italiјanskog suda protiv bivšeg napadača Milana Robinja optuženog za silovanje.

Napominje se da četrdesetogodišnji Robinjo mora da odsluži devetogodišnju zatvorsku kaznu u Brazilu, a na ovu odluku može da se žali Vrhovnom sudu Brazila, navodi ESPN.

Sudsko vijeće je glasalo u odnosu devet prema dva za potvrdu osuđujuće presude bivšem napadaču Real Madrida, Mančester sitija i Milana koji je u Italiji osuđen na devet godina zatvora zbog učešća u grupnom seksualnom napadu 2013. godine dok je igrao za Milan.

Kako podsjeća američki sportski TV kanal, Brazil ne izručuje državljane, zbog čega je Italija tražila njegovo zatvaranje u matičnoj zemlji.

Robinjov advokat Žoze Eduardo Alkmin rekao je na početku ročišta da njegov klijent želi ponovljeno suđenje u Brazilu na osnovu nacionalnog suvereniteta.

Prvi sudija koji je glasao, Fransisko Falkao, rekao je da bi Robinjo trebalo da odsluži kaznu u Brazilu.

On je upozorio da bivši reprezentativac ne može da prođe nekažnjeno i da bi to moglo dovesti do diplomatskih trvenja između Brazila i Italije ukoliko se kazna ne odsluži.

- Ne postoji prepreka da se potvrdi izvršenje njegove kazne. To je potvrdio sud u Milanu, koji je nadležni organ u ovom slučaju. Osuda je pravosnažna. Okrivljenom nije suđeno u odsustvu u Italiji, on je imao zastupnika - rekao je Falkao.

Robinjo živi u Santosu, izvan Sao Paula, a svoj pasoš predao je brazilskim vlastima u martu 2023. godine.

On i dalje negira izvršenje djela koje mu se stavlja na teret i insistira da su njegovi seksualni odnosi sa ženom u baru u Milanu bili sporazumni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:52