Slađana Bulatović / -FOTO: FSCG
19/09/2023 u 17:26 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slađana Bulatović: Na papiru smo favoritkinje

Crvene će u prvom kolu C grupe Lige nacija gostovati Farskim Ostrvima

Najbolje crnogorske fudbalerke počele su danas pripreme za start u novoformiranom takmičenju – Ligi nacija. Ekipu selektora Mirka Marića u petak čeka start i gostovanje reprezentaciji Farskih Ostrva (18 sati), a ovaj septembarski ciklus „crvene“ će zaključuti 26. septembra utakmicom sa Azerbejdžanom na „DG areni“.

-Dugo smo čekale početak Lige nacija. Pred nama su dvije teške utakmice, ali mislim da smo sazrele kao tim i vjerujem da možemo do pozitivnih rezultata – poručila naša najbolja fudbalerka i kapitenka Slađana Bulatović.

Crna Gora je do sada dva puta igrala sa Farskim Ostrvima i nema pobjedu. U predkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2013. godine bilo je 3:3, a istom rangu takmmičenja 2017. godine „crvene“ su izgubile sa 1:2. Ali, od tada je prošlo dosta, Crna Gora je znatno napredovala i možda je i favorit u ovom odmjeravanju snaga.

-Mi smo na papiru favoriti, ali to ne znači ništa. Sve moramo da pokažemo na terenu, na kome moramo da damo maksimum. Naravno da na Farska Ostrva idemo sa željom da pobijedimo i sa tri boda otvorimo Ligu nacija.

Generalne provjere uoči starta Lige nacija, Crna Gora je imala u julu u Moldaviji. Odigrale su „crvene“ dva meča, prvi izgubili sa 1:2, ali su u drugom slavile sa 5:0. Na tim susretima, zbog klupskih obaveza, nije bilo upravo Slađane Bulatović.

-Moramo da budemo koncentrisane od početka do kraja meča, to je ključno. Ukoliko budemo na nivou na kome možemo da budemo i koliko vrijedimo, mislim da imamo realne šanse – poručila je naša kapitenka.

Pored ove tri selekcije, u grupi 3 Lige C nalazi se još i reprezentacija Kipra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:12