Ponovo na okupu u Staroj Pazovi / -FOTO; FSS
13/11/2023 u 14:03 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stojković: Znamo svoj cilj i želimo da ga ostvarimo

Sergeј Milinković-Savić i Darko Lazović će propustiti mečeve sa Belgiјom i Bugarskom

Selektor fudbalske reprezentaciјe Srbiјe Dragan Stoјković izјavio јe u Staroј Pazovi da njegov tim ima dovoljno pameti, kvaliteta i motivaciјe da pobijedi Bugarsku u meču kvalifikaciјa za EP 2024. godine.

Stoјković јe rekao da će Sergeј Milinković-Savić i Darko Lazović propustiti mečeve sa Belgiјom i Bugarskom.

- Lazović ima problema sa povredom zadnje lože, a Sergej Milinković-Savić sa ligamentima koljena. Mijat Gaćinović neće igrati iz istih razloga, iako nije stavljen na spisak. Ne može da odigra čitavih 90 minuta, jer je rovit. Srđan Babić ima upalu grla, angina, i rekao sam već da ne treba da dolazi ovdje. Ako bude bilo bolje i ako se bude dobro osjećao, on će se priključiti u srijedu ekipi. Tako da neće biti na raspolaganju u utakmici sa Belgijom. Ne želimo taj rizik da eventualno dođe do nekih problema što se tiče drugih igrača - kaže Stojković.

Mladi fudbaleri su poslati na reprezentativne obaveze kolegi i novom selektoru omladinske selekcije Ljubinku Druloviću.

- Odlučili smo se da neke igrače pošaljemo, naravno one koje imaju pravo da igraju za naš mladi tim. To su Stefan Mitrović, Mihajlo Ilić, Vladimir Lučić i Petar Ratkov. Sva četvorica će biti prekomandovana u mladi tim.. Ove ostale igrače očekujemo da dođu i da budu na raspolaganju - istakao je Piksi.

Zatim se selektor osvrnuo na rivala u prijateljskom meču, ekipu Belgije.

- Imamo veoma tešku utakmicu sa jednim izuzetno jakim timom kao što je Belgija. Pogotovo su jaki u tom ofanzivnom delu, da ne nabrajam sva ta imena koja igraju u Belgiji. Moždataj meč dolazi u jednom delikatnom momentu, jer nam je fokus na na utakmicu sa Bugarskom koja se igra 19. novembra. S tim u vezi, naravno da ćemo mi podijeliti minutažu što se tiče Brisela. Koliko god mi bili u Briselu, ipak naše misli će biti u Leskovcu. Očekujem jednu tešku provjeru, jako tešku, obzirom da je Belgija izuzetno jak protivnik, ali da odigramo najbolje što je moguće - rekao je Piksi.

Bugarska je promijenila selektora, Srbija je oslabljena, da li to nešto menja kod Piksija?

- Pa u principu ne mijenja ništa, mi znamo svoj cilj i želimo da ga ostvarimo. Mi ovakvu šansu apsolutno ne želimo da propustimo. Ta utakmica se igra na domaćem terenu, uz sav respekt prema bugarskoj ekipi. Ipak, smatramo da imamo dovoljno i pameti, kvaliteta i motivacije, i svega onoga što treba jedan tim treba da ima. Prema tome sve je u našim rukama i da mi sami o sebi odlučujemo, da mi dijelimo našu sudbinu. I vjerujem da će tako i biti. Jesu promijenili selektora, ali selektor ne igra. Koliko znam, još uvijek nisam vidio selektora da je ušao u teren i da je igrao. Dakle, ne vjerujem da će i oni imati tu privilegiju. Ne mijenja se ništa, cilj ostaje isti. Želim da odvedem Srbiju na Evropsko prvenstvo - naveo je Stojković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 21:44