Odluka danas u 16 časova / -FOTO: FSS
24/07/2023 u 10:29 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Super liga Srbije i zvanično sa 16 ekipa

Neće biti promjene sistema takmičenja

Superligaško takmičenje u Srbiji u narednoj sezoni imaće 16 učesnika. Neće biti promjene sistema takmičenja. Stav je ozvaničen i proslijeđen kompetentnim organima i na sjutrašnjem žrebu naći će se 16 kuglica. Berger sa istim brojem učesnika biće spreman uoči poludirigovanog žrebanja parova za 18. šampionat Srbije.

Među najuticajnijim ljudima srpskog fudbala preovladao je stav o rizičnosti realizacije bilo kakve ideje o proširenju lige i promjeni sistema takmičenja. Jednostavno, niko nije spreman da usvoji, pogotovo potpiše, odluku suprotnu Zakonu o sportu. Zato je, bez obzira na složenost situacije, zauzet stav o istom broju učesnika kao i u nedavno završenom prvenstvu.

Do kraja dana, najkasnije sjutra, vrhuška srpske kuće fudbala, moraće da riješi i drugi, mnogo teži, rebus – ko će iz postojećeg društva 17 klubova Mocart bet Super lige biti izbačen. Nezvanično, kako se čuje u dobro obaviještenim krugovima, svi odgovori vode ka – Kolubari.

Lazarevčani su i dalje u čvrstom uverenju da nema ni razgovora o potencijalnom odustajanju od takmičenja. Jaz između Kolubare i FSS u ovom trenutku izgleda nikad veći, nalik nepremostivoj jami.

Zato nije isključeno da u traganjima za rješenjem "16", FSS posegne i za razdikalnom mjerom – izbacivanjem iz Mocart bet Super lige. Kako bi odluka mogla da bude upakovana i pravno opravdana, ko bi je donio i potpisao, sa kakvim pravnim obrazloženjima, u ovom trenutku niko ne zna. Pominje se nekoliko potencijalnih rješenja, ali za sada isključivo u formi mogućnosti i "opipavanja pulsa".

I nema izvjesne prognoze koliko je očekivani rasplet, sa "šut kartom" Kolubari realna opcija.

Konačnu odluku trebalo bi da ozvaniči IO FSS. Za danas u 16 časova zakazana je Skupština Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije, sat vremena kasnije biće ozvaničen raspored takmičenja u prva dva ranga domaćeg fudbala…

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:25