Sandro Rosel / -FOTO: BARSELONA
10/03/2023 u 18:35 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužba protiv Barselone, Rosela i Bartomeua zbog plaćanja 7,3 miliona eura za "sudijske odluke"

Ostaje da se vidi kakvu bi kaznu Barsa zaradila ako klub bude proglašen krivim

Tužilaštvo u Kataloniji podnijelo je tužbu protiv Barselone zbog nezakonitih isplata kompanijama koje vodi Enrikez Negreira, bivši potpredsjednik Sudijske komisije pri Fudbalskom savezu Španije.

Nakon prikupljanja dokaza u proteklih dvadesetak dana, nakon prvobitnih sumnji na nezakonite radnje, utvrđeno je da saradnja počela 2001.i traje je 17 godina.

Prikupljeni su konkretni dokazi za period od 2011. do 2018. godine u kojem je Negreira iz Barselone prikupio manje od tri miliona evua (tačnije 2.971.673 eura).

Pored Barselone kao fudbalskog kluba, optužnice su podignute i protiv Sandra Rosela i Đordija Bartomeua, koji su u ovom periodu bili predsjednici katalonskog velikana.

Rivali predvođeni Real Madridom žalili su se da Katalonci moraju da budu sankcionisani, aktuelni predsednik Đoan Laporta je odbacio optužbe uz dokaze da uopšte ne sarađuje sa Negreirom, ali početak suđenja definitivno predstavlja ozbiljan problem za katalonskog fudbalskog giganta.

„Barselona je postigla usmeni dogovor sa okrivljenim Enrikezom Negreirom, a sve u cilju da on kao potpredsjednik sudijske komisije, a u zamjenu za novac, vrši akcije u korist Barselone u sudijskim odlukama koje igra ovaj klub“, kaže se u dijelu optužnice.

Ostaje da se vidi kakvu bi kaznu Barsa zaradila ako klub bude proglašen krivim, da li će to biti novčana sankcija, ili čak oduzimanje bodova, nešto što su drugi španski klubovi zahtijevali u prošlosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 17:14