Trijumf Milana / EPA-EFE-FOTO: EPA/GABRIELE MENIS
20/01/2024 u 22:58 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Veliki preokret Milana na "Friuliju"

Tri boda rosonerima dono Okafor u 93. minutu

Fudbaleri Milana savladali su na „Fruiluju“ Udineze sa 3:2 posle velikog preokreta u meču 21. kola italijanske Serije A.

Rosoneri su poveli 32. minutu. Lijevi bek gostiju Teo Ernandez karakteristično je probio po boku, uputio centaršut po zemlji, a Ruben Loftus-Čik doveo Milan u vođstvo. Sramne scene viđene su samo nekoliko minuta kasnije kada su navijači Udinezea na rasnoj osnovi vrijeđali tamnoputog golmana Milana Majka Menjona, a on odlučio da iz revolta napusti teren, a utakmica bila prekinuta. Kada su se igrači vratili na teren zablistao je srpski reprezentativac Lazar Samardžić i donio izjednačenje Udinezeu u 42. minutu. Sjajnim dribilngom Samardžić je iz igre izbacio Simona Kjera i preciznim udarcem izjednačio rezultat.

Igrao se 62. minut kada su domaći poveli. Florijan Tovan je iskoristio nesmotrenost zemljaka Ernandeza, ukrao loptu i poslao je iza leđa Menjona. Trener Milana Stefano Pioli reagovao je nakon primljenog gola i u igru uveo Nou Okafora, a onda i Luku Jovića. Upravo su njih dvojica donijeli veliki preokret "rosonerima".  Milan je izjednačio u 83. minutu kada je lopta posle udarca Žirua pogodila prečku, a na nju naletio Jović i smjestio je u mrežu. A onda, u trećem minutu nadokande vremena  Noa Okafor je nakon kornera najbolje reagovao i donio tri velika boda ekipi iz Milana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:27