Marko Vešović / -FOTO: FSCG
22/03/2024 u 13:48 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vešović: Moramo biti zadovoljni nakon pobjede nad Bjelorusijom

Nije bilo mnogo vremena da sve zamisli selektora uvježbamo, ali u kratkom periodu smo prihvatili ono što je od nas tražio – rekao je Marko Vešović

Prva kontrolna provjera najbolje fudbalske reprezentacije Crne Gore u Antaliji bila je uspješna. Pod komandom novog selektora Roberta Prosinečkog, „sokoli“ su u Antaliji sa 2:0 pobijedili Bjelorusiju, uz dobru igru, pogotovo u prvom poluvremenu. Defanzivac crvenih Marko Vešović je, komenraišući duel sa Bjelorusima, kazao da je Crna Gora u ovoj utakmici kontrolisala sve.

-Interesantna utakmica, prva provjera sa novim selektorom i mislim da moramo da budemo zadovoljni. Prije svega, bila je dobra motivacija, kao i koncentracija i zalaganje na terenu, borba... Na sve to došao je i posjed, dosta dobro smo u određenim situacijama kontrolisali utakmicu, posebno u prvom poluvremenu. Dobro smo izlazili iz presinga protivnika, kroz pas, stvarali smo dobre akcije i tako dali i golove. Kao što je i selektor najavio, dosta ćemo raditi na tome da lopta bude u našem posjedu i moramo biti zadovoljni poslije Bjelorusije – rekao je Marko Vešović.

Defanzivac crvenih je kazao da nije bilo previše vremena za uigravanje.

-Nije bilo mnogo vremena da sve zamisli selektora uvježbamo, ali u kratkom periodu smo prihvatili ono što je od nas tražio. Mogu da kažem da smo dosta dobro to predstavili na utakmici. U budućnosti ćemo još više pažnje posvetiti tome, ali i drugim segmentima igre. Zaista smo zadovoljni prvom provjerom i novim selektorom. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu.

Sledeći protivnik je Sjeverna Makedonija, protiv kojih će „sokoli“ igrati u ponedjeljak od 18 sati u Antaliji.

 -Imamo još nekoliko treninga do drugog meča, biće kvalitetniji protivnik. Dosta su dobra ekipa, napredovali su, imaju dobre igrače, jaki su individualno i kolektivno. Još jedna dobra provjera i šansa da se i novi momci pokažu, da probamo da pokažemo još bolju igru i još veće zalaganje, i ovim ciklusom svi budemo zadovoljni – poručio je Vešović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:10