Dušan Vlahović / -FOTO: EPA
19/12/2023 u 14:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlahović želi da ostane u Juventusu

Uprava ima druge planove, želi da ga proda

Mediji u Italiji ponovo su potegli priču da Juventus želi da proda napadača Dušana Vlahovića (23) već u januarskom prelaznom roku, prije svega zbog teške materijalne situacije, a na njemu mogu najviše da zarade.

Neki navodi govore o tome da se sportski direktor Kristijano Đuntoli uveliko sprema na pregovore na tu temu, pod uslovom da neko za Vlahovića ponudi 80 miliona eura, koliko je plaćen i Fiorentini, ako se izuzmu dva miliona kroz bonuse.

Njegova trenutna cijena, prema Transfermarktu, pala je za deset miliona, pa iznosi 70, a ima ugovor do juna 2026. godine.

Navodno, u klubu nisu zadovoljni njegovom formom ove sezone, postigao je samo pet golova za 867 minuta koliko je proveo na terenu u 14 prvenstvenih mečeva (Juve ne igra u Evropi).

Pored toga, ponovo navodno, Vlahović je prekinuo pregovore u vezi produžetka saradnje na još godinu ili dvije, jer ne pristaje na smanjenje plate, a pojavila se nova informacija, veoma bitna: ne želi ni da ode.

Tražio je od uprave da ga ne proda, već da mu da još vremena da se vrati u formu koja ga je i preporučila torinskom velikanu.

Problem je što prema sadašnjem ugovoru njegova plata treba na kraju sezone da poraste na 12 miliona eura godišnje (trenutno prima 7,5 miliona i to bez bonusa), a klub nema odakle toliko da ga plaća.

U jednoj kombinaciji, žele da se bar dogovore da se plata „rastegne” na duži period, da bi blagajna to lakše podnijela.

Ostaje da se vidi da li će se ponovo javiti klubovi koji ga žele, a koji su odlične platiše, kao i da li će uprava i napadač naći zajednički jezik ako se to dogodi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:36