Milan Vukotić / -FOTO: FSCG
06/03/2024 u 16:41 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vukotić: Da se vratimo na pobjednički put

Zimske pripreme koje sam prošao sa ekipom pomogle da se fizički spremim i vratim u formu u kojoj sam bio - poručio je mladi vezista Budućnosti

Nakon remija u Nikšiću protiv Sutjeske (1:1), Budućnost je se okrenula narednim obavezama koje je očekuju. Pred plavima je zahtjevnih sedam dana u kojima će odigrati tri važne utakmice – Arsenal u nedjelju, Jedinstvo u srijedu, pa potom i Mornar u nedjelju. Igrači crnogorskog šampiona željni su da loš period sa početka drugog dijela sezone ostave iza sebe.

-Derbi je bio u našim rukama, imali smo 1:0, zicer za 2:0, još nekoliko šansi pri rezultatu 1:1. Mislim da smo zaslužili mnogo više od remija, jer smo kontrolisali utakmicu i igrali na kvalitetnom nivou. Treba samo tako da nastavimo, a rezultat će sigurno doći, vjerujem već protiv Arsenala – rekao je za klupski sajt vezista Milan Vukotić.

Podgoričani u drugom dijelu sezone ne znaju za pobjedu. Četiri utakmice su bez pobjede, a za liderom Dečićem zaostaju jedan bod.

-Moje mišljenje je da Budućnost nikada nije igrala ljepši fudbal, da se nikada nije bolje radilo i da nikada nisu bili bolji uslovi za rad. Naravno, ljudi koji vole Budućnost i koji nas prate žele bolje rezultate čega smo svi mi svjesni, ali postoji i druga strana – jednostavno nekada dođe do lošeg perioda koliko god bio fokusiran i dobar. Ne tražimo opravdanja, nadam se da smo naučili na sitnim greškama koje su nas koštale i da ćemo od sljedeće utakmice da se vratimo na pravi put. Na pobjednički put koji svi želimo i koji ova ekipa zaslužuje.

I kada je dobro, ali i kada je loše, svi u taboru Budućnosti su složni. Tako je bilo i jesenas, a tako je i sada…

-Mi smo jedna velika porodica, ne samo na terenu, nego i van. Tu smo jedni za druge u svakom datom trenutku. Rezultati su bili i dobri i loši, ali uvijek smo se nosili kao ekipa, nikada nismo bili pojedinci i tražili krivicu u drugom. Najveću ulogu u stvaranju ekipe, hemije i grupe sjajnih momaka imaju šef stručnog štaba Mladen Milinković i sportski direktor Andrija Delibašić. Ubijeđen sam da ćemo svi zajedno prevazići krizu rezultata, jer igru imamo.

Vukotić se ljetos vratio u Budućnost iz zagrebačkog Dinama, gdje je otišao kao ekstra talenat.

-Svaki povratak je težak, mora da prođe proces adaptacije… Kada sam došao ljetos, vidjelo se da mi fali utakmica i da sam željan fudbala, ali nisam imao veliku minutažu što se odrazilo na moju spremu. Međutim, svi su me sjajno prihvatili, a to mi je bilo značajno u tom trenutku. Mislim da su mi zimske pripreme koje sam prošao sa ekipom pomogle da se fizički spremim i vratim u formu u kojoj sam bio. Ne želim da se zadovoljim trenutnim, želim da nastavim još jače i bolje, da ekipa krene da dobija i onda ću biti siguran da je to ono što stvarno želim.

Vukotićeva prva želja je pobjeda nad Arsenalom (nedjelja, 17:30).

-Ne treba da ponavljamo da su očekivanja u klubu kakav je Budućnost uvijek najveća. Slijedi nam Arsenal, želimo da upišemo tri boda kako na toj utakmici, tako i na svakoj narednoj. Iskreno, vjerujem u to. Želimo svi zajedno da vratimo osmjeh na lice ne samo nama, nego i navijačima i svim ljudima koji iz duše vole i podržavaju Budućnost - jasan je Milan Vukotić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:47