Tomas Tuhel / -FOTO: PETER POWELL/EPA-EFE
24/03/2023 u 18:59 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zvanično: Tuhel vodi Bajern do juna 2025. godine

Oliver Kan, Hasan Salihamidžić i Herbert Hajner donijeli odluku o smjeni Julijana Nagelsmana

Sada je i zvanično - Tomas Tuhel je novi trener Bajerna, sa kojim je potpisao ugovor do juna 2025. godine.

Odluku od smjeni Julijana Nagelsmana donijeli su direktor Oliver Kan i sportski direktor Hasan Halihamidžić u dogovoru sa predsjednikom kluba Herbertom Hajnerom. 

"Kada smo potpisali Julijana Nagelsmana u ljeto 2021, bili smo uvjereni da ćemo sarađivati sa njim na dugoročnoj osnovi – a to je bio cilj svih nas do kraja. Julijan dijeli našu težnju da igramo uspješan i atraktivan fudbal. Ali sada smo došli do zaključka da je kvalitet u našem timu - uprkos tituli u Bundesligi prošle godine - sve rjeđe dolazio do izražaja. Poslije Svetskog prvenstva igrali smo manje uspješno i manje atraktivno. Velike oscilacije u učinku dovele su u sumnju naše ciljeve za ovu sezonu, ali i naše ciljeve za budućnost. Zato smo sada postupili. Lično i u ime Bajerna, želeo bih da se zahvalim Julijanu i njegovom trenerskom timu i svima želim puno sreće u budućnosti", rekao je generalni direktor Oliver Kan.

Tuhel je do nedavno bio zaposlen u Čelsiju, sa kojim je u maju 2021. osvojio Ligu šampiona, zatim Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo, a izabran je za najboljeg trenera godine. 

Tuhel je od 2015. do 2017. trenirao Borusiju Dortmund, a prije toga Augzburg i Majnc. Vodio je još i PSŽ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:36