WADA: Nove smjernice u antidoping kontroli / - WADA
11/12/2023 u 10:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Komisija za antidoping: Nacionalni savezi da usklade akte sa WADA standardima

U skladu sa svojom misijom očuvanja integriteta sporta i zdravlja sportista, Komisija nudi savezima detaljne preporuke i stručnu pomoć u integraciji antidoping pravila u svoje organizacione strukture

Komisija za antidoping poziva sve nacionalne sportske saveze da implementiraju standarde Svjetske antidoping agencije (WADA) u okviru svojih internih akata i procedura.

Svaki savez je u obavezi da prilagodi svoje procedure i regulative u skladu sa smjernicama WADA. Ovo uključuje, ali se ne ograničava na, regulisanje oblasti koje se tiču zdravlja sportista, zaštite od dopinga i zloupotrebe suplemenata, kao i promovisanje sportske etike.

U skladu sa svojom misijom očuvanja integriteta sporta i zdravlja sportista, Komisija nudi savezima detaljne preporuke i stručnu pomoć u integraciji antidoping pravila u svoje organizacione strukture.

Komisija je kreirala dokument u kojem se pružaju detaljne smjernice nacionalnim sportskim savezima za integraciju antidoping pravila u njihove interne dokumente, usmjeravajući ih ka očuvanju zdravlja sportista, prevenciji dopinga i promociji sportske etike u skladu sa standardima WADA.

Dokument uključuje definicije antidoping pravila, obaveze organizatora takmičenja za sprovođenje doping kontrole i predviđa kaznene mjere za kršenje ovih pravila, naglašavajući obaveznost saveza da aktivno doprinose borbi protiv dopinga i implementaciji efektivnih mjera i procedura.

Ovaj proces usaglašavanja sa WADA standardima nije samo preporučen, već je i mandatoran, u cilju osiguranja poštovanja antidoping pravila i očuvanja pravednog i zdravog sportskog okruženja. Proaktivna saradnja i posvećenost saveza ovom zadatku su ključni za uspjeh ove incijative.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ANTIDOPINGWADA
05. maj 2024 05:48