Nikola Ivanović / -FOTO: FIBA
17/02/2024 u 13:43 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bez Ivanovića i Dubljevića na Njemce i Šveđane

Plej Rune ima problema sa povredama, a centar Zenita porodičnih obaveza i zbog toga nisu sa nacionalnim timom

Košarkaše Crne Gore očekuju prva dva meča kvalifikacija za EP 2025. godine.

Prvo sa Njemačkom u gostima (22. februar), a potom tri danas kasnije sa Švedskom u Podgorici.

Za te duele, Boško Radović je odredio 14 igrača.

Na spisku nema pleja Rune Nikole Ivanovića i centra Zenita Bojana Dubljevića.

Povratnik u nacionalni tim je Zoran Nikolić (Vojvodina), koji je propustio ljetošnje Svjetsko prvenstvo.

Na spisku su: Kendrik Peri (Unikaha), Igor Drobnjak, Luka Bogavac, Vasilije Baćović, Emir Hadžibegović (SC Derbi), Zoran Nikolić (Vojvodina), Vladimir Mihailović, Petar Popović, Andrija Slavković, Aleksa Ilić (Budućnost Voli), Marko Simonović (Bešiktaš), Fedor Žugić (Getingem), Dino Radončić (Bajern) i Nemanja Radović (Mursija).

U stručnom štabu su selektor Boško Radović, pomoćnici Vladimir Todorović, Boško Bošković, Lazar Mašanović, kondicioni trener Nemanja Marković, fizioterapeut Periša Čagorović, ekonom Darko Savić, doktor Marko Laković i tim menadžer Sead Šehović.

"Još jedan ciklus, imamo sve poznata imena. Čini mi se nikad mlađa reprezentacija. Imamo i iskusnijih, koji su tu godinama. Ključni su motivacija i odnos. Imamo puno igrača, koji su igrali na evropskom i svjetskim prvenstvima. Motivacija je ključna, a poznajući momke, motivacije neće nedostajati. Pokazali smo da, u bilo kojem sastavu da igramo, imamo karakter i pobjednički mentalitet. Odnos i motivacija su uvijek bili na nivou", rekao je Radović.

Objasnio je zbiog čega u timu neče biti Ivanović i Dubljević.

"Podigli smo standard i očekivanja. Ovo nije bio sastav koji je bio na Svjetskom prvenstvu. U odnosu na Mundobasket fale Nikola Vučević, Bojan Dubljević i Nikola Ivanović. Nikola Ivanović od Svjetskog prvenstva ima problema sa sitnim povredama i nije u stanju da bude sa nama. Dubljević ima familijarnih obaveza, koje mu ne dozvoljavaju da bude sa nama. Fale dva ozbiljna igrača, međutim mi smo navikli da smo u raznim kombinacijama i sastavima. Kvalifikacije će biti jako zahtjevne, imamo tri ozbiljne ekipe. Ako se plasiramo to će biti jedan od boljih rezultata. Mislim da nikad od mene niste čuli da dajem alibi, ali sada je stvarno tako. Osvrnuo bih se na "prvi prozor" - igramo sa svjetskim prvakom. Neće biti igrača iz NBA, ali to će biti sastav sastavljen od evroligaških igrača, iz Bajerna, Milana, Albe, Efesa... Švedska ima pet, šest igrača, koji igraju u španskoj ligi i košarkaše, koji su glavni igrači u švedskoj ligi. U kompletnom sastavu ćemo sastaviti tri treninga prije utakmice sa Njemačkom. Naš cilj je Evropsko prvenstvo. Tu smo da se plasiramo i da Crna Gora kao košarkaška zemlja ode na EP. Idemo utakmicu po utakmicu", jasan je Radović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:01