Kajri Irving / EPA-EFE-FOTO: EPA/PETER FOLEY
04/11/2022 u 08:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bruklin suspendovao Irvinga

Plej Netsa odbio da javno kaže da nema antisemitska uvjerenja

Plej Bruklina Kajri Irving uzburkao je javnost u NBA ligi, ali i Americi kada je na društvenim mrežama podržao film koji ima antisemitski karakter.

Netsi su reagovali i suspendovali igrača na najmanje pet utakica.

"Tokom poslednjih nekoliko dana, više puta smo pokušavali da sarađujemo sa Kajrijem Irvingom kako bismo mu pomogli da razumije štetu i opasnost njegovih riječi i postupaka, što je počelo objavljivanjem filma koji sadrži duboko uznemirujuću antisemitsku mržnju. Vjerovali smo da će ići putem obrazovanja u ovoj izazovnoj situaciji i smatrali smo da smo napredovali u zajedničkom zalaganju za iskorjenjivanje mržnje i netolerancije. Bili smo zaprepašćeni, kada nam je na medijskoj sesiji data prilika, što je Kajri odbio da nedvosmisleno kaže da nema antisemitska uverenja, niti da prizna konkretan materijal mržnje u filmu. Ovo nije bio prvi put da je imao priliku ali nije uspio da razjasni. Takav propust da se odrekne antisemitizam, kada se za to pruži jasna prilika je duboko uznemirujući, protivan je vrijednostima naše organizacije i predstavlja ponašanje štetno za tim. Shodno tome, smatramo da on trenutno nije sposoban da bude povezan sa Bruklin Netsima. Odlučili smo da će Kajri u narednom periodu biti novčano kažnjen, sve dok ne ispuni niz objektivnih popravnih mjera koje se bave štetnim uticajem njegovog ponašanja, a period suspenzije je najmanje pet utakmica", stoji u saopštenju Bruklina.

Kajri je ove sezone, uz Kevina Durenta, bio najbolji igrač Netsa sa prosjekom od 27 poena i po pet skokova i asistencija po utakmici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:38