Željko Obradović, / ZELJKO OBRADOVIC-LAZAR RUZIC
27/04/2024 u 15:07 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obradović još dvije godine na klupi Partizana

Trofejni stručnjak potpisao novi ugovor

Najtrofejniji trener u Evropi Željko Obradović ostaje na klupi Partizana.

Iskusnom stručnjaku je na kraju sezone isticao ugovor, a dogovoren je produžetak saradnje na još dvije godine.

"Crno-beli" žele da budu redovni učesnici Evrolige u narednim godinama i kandidat za fajnal-for elitnog takmičenja, odnosno u samom vrhu evropske košarke.

- Željko Obradović je produžio ugovor sa Partizanom na još dvije sezone. Mislim da nas čeka sjajna period, mi smo prethodne tri sezone radili zajedno na ovom projektu i mislim da smo puno uradili i na sportskom planu i na i rasta. Najgledaniji smo tim u Evropi, uspjeli smo svi zajedno na ovom projektu, od uprave, navijača, igrača, ljudi zaposlenih u klubu. Ovo je kolektivni uspjeh. Navijači uspjeh gledaju uglavnom uvijek samo kroz trofeje. Prošle sezone smo osvojili Jadransku ligu poslije decenije čekanja, što je veliki uspjeh - rekao je Ostoja Mijailović, predsjednik Partizana na pres konferenciji. 

On je objasnio zašto je ugovor potpisan na dvije godine.

- Svi znamo šta Željku znači Partizan i šta Partizanu znači Željko. Za dvije godine smo se odlučili jer toliko traje moj mandat. Što se tiče svih nas koji smo u klubu, nadam se da će ostati još dugo. On može da ostane koliko god želi, a vjerujem da će to biti još dugo. Ovo je velika stvar za naš dalji rast i razvoj, da budemo stalni član Evrolige.

Ne treba napominjati koliko ostanak Obradovića znači za "crno-bele" u svakom smislu.

- Željkov ostanak u klubu mnogo znači za sponzore, navijače, Evroligu... Imati najtrofejnijeg trenera, nekog ko tako voli klub, mnogo znači. Ne mogu da mjerim to sa drugim klubovima i kako je kod njih. Evroligi je mnogo bitan kontinuitet, a mi ga sada imamo sa ovim produžetkom ugovora. Mnogo je bitnih faktora, a to je i prisustvo Željka Obradovića. Partizan je drugu sezonu najgledaniji klub u Evropi, vjerujem da to mnogo znači za njihov marketing i dalji razvoj. Ne vjerujem da će biti problema, već da se riješe neke interne stvari (na putu ka ostanku u Evroligi). Mi zato želimo da iskorijenimo vrijeđanja i da imamo atmosferu idealnog kluba, idealne organizacije. Da budemo prepoznati kao jedinstven sistem - jasan je Mijailović.

Obradović je bio zadovoljan što je ispunjena obostrana želja da se produži saradnja. On se vratio u Humsku ljeta 2021. godine.

- Da se zahvalim predsjedniku kluba na lijepim rečima. Zahvalnost svim ljudima iz uprave što su dali saglasnost da se saradnja produži, ovo je bila oduvijek obostrana želja. Svi znaju da je ovo moj klub u kojem uživam radeći. Zahvalnost dugujem svim svojim saradnicima, igračima, svima iz Radne zajednice Partizana, ali posebna zahvalnost ljudima iz uprave koji ulažu maksimalne napore da Partizan bude veliki i uspješan. Nemoguće je izostaviti sve zbog kojih se ovo radi, a to je armija navijača. Oni su pokretačka snaga, imate podataka kolika je bila posjećenost Partizana u ove dvije sezone Evrolige. Otkako sam se vratio, cilj mi je bio da Partizan bude redovan član Evrolige. Ovo što se dešava na našim utakmicama je prevazišlo granice sporta i Partizana. Postalo je nešto veliko, ogromno. Hvala navijačima na podršci i ljubavi koju nam daju, neka tako i nastave - istakao je Obradović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 11:03