Detalj sa meča / -FOTO: ABA LIGA
31/03/2024 u 13:03 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost Voli dočekuje Partizan: Uz navijače ruše šampiona

Odbrojavaju se sati da košarkaškog spektakla u "Morači", Budućnost Voli dočekuje Partizan (19.30)

Utakmica koja direktno odlučuje o drugom mjestu na kraju ligaškog dijela ABA lige. "Plavi" su imali više od nedjelju dana da se odmore i pripreme za izuzetno zahtjevu utakmicu.

– Očekujem da momci pruže maksimum. Glavni su pristup, energija i koncentracija. Ako u tim elementima budemo dobri, onda imamo šansu. Imali smo vremena da se spremimo taktički, ali prije taktike su ovi elementi bitni - istakao je Andrej Žakelj, trener "plavih".

Dvorana će gotovo sigurno biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Navijači će biti šesti igrač Budućnost Volija.

– Partizan će biti na nivou, bitna je utakmica i njima. Ali, više brinemo o sebi i siguran sam da ćemo uz pomoć vjernih navijača pokazati pravo lice - jasan je slovenački stručnjak.

Jedan od aduta Podgoričana biće Jogi Ferel.

– Očekujem veliku borbu, igramo protiv jedne od boljih evroligaških ekipa. Znamo da će izaći na teren sa željom i brzinom, Sigurno će biti veliki broj navijača u dvorani, tako da moramo izaći spremni svih 40 minuta. Partizan je sjajna ofanzivna ekipa, mogu poentirati sa svih pozicija od jedan do pet. Njihova ekipa je dobro poznata po tome. Znamo da imaju ime, imaju težinu. Moramo dobro otvoriti meč, da igramo defanzivno zajedno i da trčimo. Ukoliko to odradimo, imamo velike šanse da dobijemo - istakao je Ferel.

Dvorana će biti puna, poruka za navijače?

– Samo da dođu u dvoranu i da budu glasni, već su to radili ove sezone, takjo da znamo kakva će biti podrška - zaključio je američki plejmejker.

Partizan u glavni grad Crne Gore dolazi nakon bolnog poraza od Olimpiјakosa u Evroligi. Tri četvrtine јe kontrolisao igru i rezultat, a onda u posljednjoј nestao sa terena. Nakon toga, "crno-beli" su imali samo dva treninga da se spreme za važan duel.

– Znamo da je utakmica veoma značajna za nas i Budućnost, pobјednik osigurava drugu poziciju. Probali smo ova dva dana da se spremimo. Znamo da igramo u pravoj košarkaškoj atmosferi, protiv veoma dobrog tima. Na nama je da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu - rekao je Željko Obradović, strateg šampiona ABA lige.

Centar Balša Koprivica јe svјestan važnosti utakmice.

– Najbitnija utakmica ove sezone u ABA ligi, definitivno. Budućnost nije imala meč desetak dana, vјerujem da su imali priliku da se dobro pripreme za nas, mi imamo nekoliko dana da se pripremimo. Očekujemo dobru atmosferu - istakao je Koprivica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:07