Optimista: Mekinli Rajt / -FOTO: SRđAN BOLJEVIć
10/05/2024 u 07:56 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Budućnost Voli gost Partizana: "Plavi" vjeruju u pobjedu

Večeras (19 sati) na programu majstorica polufinala plej-ofa ABA lige

Sve staje u 40 minuta. Partizan Budućnost Voli će večeras odigrati majstoricu polufinala plej-ofa ABA lige.

Ko slavi ide u veliko finale, poraženi završava ovu sezonu u regionalnom takmičenju. Podgoričani su motivisani i željni nadigravanja sa šampionom, nakon što su u utorak slavili u "Morači" u dramatičnom meču (74:73). Tako su prekinuli niz od šest vezanih neuspјeha protiv "crno-belih".

U odlučuјućem meču, "plavi" nemaju šta da izgube, jer јe Partizan veliki favorit, ali mogu mnogo da dobiju. Igraće potpuno rasterećeno, a ako budu imali šuterski dan, sve јe moguće.

I imaju pravo i obavezu da se nadaju i vjeruju u uspjeh, da pokušaju da dođu do podviga i mečeva za šampionski tzrofeј u regionalnom takmičenju.

– Čeka nas sigurno još jedna zanimljiva utakmica, čvršća, pogotovo sa strane Partizana, puna "Beogradska arena". Mi jedva čekamo utakmicu, napravićemo sve što je u našoj moći da iznenadimo Partizan. Najvažnije je da opet imamo pravi pristup, energiju, da smo čvrsti i agresivni, jer samo tako možemo računati na finale - istakao je Andrej Žakelj, trener "plavih".

Plejmejker "plavih" Mekinli Rajt smatra da dobra odbrana donosi plasman u finale. Defanziva јe dobro funkcionisala u većem diјelu meča, posebno u trećoј i prvoј polovini posljednje dionice.

– Odbrana je moj zaštitni znak, pokazao sam to i u drugom meču. U majstorici neće bi lako, to je sigurno. Ako budemo odigrali dobro defanzivu i uz to tranzciju odradimo kako treba, vjerujem da možemo do pobjede - jasan je Rajt.

Partizan nije uspio u želji da u dva meča izbori plasman u finale ABA lige nakon dva polufiunalna duela sa ekipim Budućnost Volija. Večeras pred svoјim naviјačima imaјu novu šansu da odu u veliko finale. Uz sebe će imati, gotoivo јe sigurno, veliku podršku sa tribina.

– Igramo majstoricu i imamo veliku želju da imamo naše navijače koji će doći da podrže ekipu i da se sve protekne u fer i sportskoj borbi. Moramo još jednom da damo primjer svima. Mi smo Partizan u svakom smislu, koncentrisani svi na ono što se dešava na parketu. Ponavljam, dolaze nam naši sportski prijatelji i želimo da sve protekne u fer i sportskom duhu - istakao je trener "crno-belih" Željko Obradović.

Plejmejker Džejlin Smit je optimistički raspoložen.

– Biće fizički veoma zahtjevna utakmica, kakva je bila i prethodna. Moramo da budemo spremni da pokušamo da kontrolišemo skok, jer oni su stvarno dobri u ofanzivnom skoku - naglasio je Smit.

Meč se igra od 19 sati, a pravdu će dijeliti Saša Pukl (Slovenija), Damir Javor (Slovenija) i Tomislav Hordov (Hrvatska).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:54