Grbović očekuje podršku navijača / -FOTO: ABA LIGA
16/10/2023 u 10:01 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost Voli sjutra dočekuje Slask

U trećem kolu Evrokupa u "Moraču" stiže poljski sastav, koji je bez pobjede u prva dva kola drugog po rangu evropskog takmičenja

Košarkaši Budućnost Volija se u utorak od 18 časova sastaju sa ekipom Slaska iz Vroclava u trećem kolu Evrokupa. Nakon nesrećnog poraza u Ankari, "plavo-bijeli" su rutinski savladali Krku u ABA ligi.

-Mislim da je jako važno da odgovorimo nakon prošlog kola gdje smo izgubili od Turk Telekoma, da se vratimo u pobjednički ritam i u Evrokupu. Vjerujem da smo protiv ekipe Slaska favoriti ali će biti jako važno odgovoriti na određene zahtjeve u igri i koje treba postaviti u odnosu na protivničku ekipu. Mislim da agresivnost na njihovoj spoljnoj liniji i ideja da spoljnu liniji odvojimo od Parahovskog i Miletića može da bude ključna. Protiv Krke smo, kao i u nekim prethodnim utakmicama, pokazali slabost u nekim bazičnim stvarima kao što su odbrana od kontra napada i prevashodno zagrađivanje koša. Od bazičnih stvari nama dosta toga zavisi i očekujem da u narednom meču reagujemo bolje. Nakon utakmice sa Krkom velika nam je želja da vidimo sličnu, približnu atmosferu u Morači kao protiv Lijetkabelisa u prvom kolu Evrokupa. S toga bih pozvao naše najvjernije navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam da dođemo do pobjede, rekao je strateg Podgoričana Petar Mijović.

Slask je najtrofejnija ekipa Poljske, sa najviše titula prvaka. Crnogorski šampion je dva puta do sada igrao protiv poljske ekipe, i to obje tokom prošle sezone u Evrokupu. U prvom meču u Vroclavu slavili su Podgoričani rekordnu pobjedu u Evropi, pobjedivši čak 40 poena razlike 58:98, dok je u "Morači" bilo 82:71. Slask nije najbolje počeo sezonu - u Evrokupu dva poraza, od Burga na strani i od Kluža kući, a ni u poljskom šampionatu nije najbolje startovao, budući da je od pet utakmica poljskog prvenstva slaviio samo u dvije.

-Protiv Krke smo došli do važne i bitne pobjede za nas da nastavimo pobjednički niz u ABA ligi. Mislim da smo kontrolisali utakmicu svih 40 minuta, imali smo mali pad krajem treće i početkom četvrte četvrtine ali smo uspjeli da iskontrolišemo meč do kraja i dođemo do bitne pobjede. Očekuje nas meč protiv jedne dobre i talentovane ekipe koja zna da iskoristi svoje prednosti koje ima. Imamo dva dana da spremimo meč sa Slaskom i naravno, uz pomoć publike možemo da dođemo do pobjede. Da bi slavili u meču najvažnije je da zadržimo odbranu iz većine utakmica sa početka sezone, rekao je mladi Andrija Grbović.

Karte su u prodaji u ponedjeljak i utorak od 12 do 18 časova po cijenama od 3, 5 i 7 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:09